9. juli 2020
BIG - Bjarke Ingels Group, står bag en række projekter i Nordsjælland, blandt andet museet M/S Søfart i Helsingør samt et psykiatrisk center i samme by. Gruppen var også med i opløbet til at opføre det kommende nordsjællandske hospital ved Hillerød. Foto Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

BIG - Bjarke Ingels Group, står bag en række projekter i Nordsjælland, blandt andet museet M/S Søfart i Helsingør samt et psykiatrisk center i samme by. Gruppen var også med i opløbet til at opføre det kommende nordsjællandske hospital ved Hillerød. Foto Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjernearkitekt i kamp mod grusgrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjernearkitekt i kamp mod grusgrav
Nordsjælland - 02. juli 2018 kl. 14:26
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsigten til at få en råstofgrav tæt på et af Nordsjællands mest enestående kystlandskaber, der vil stjæle hele den sydvestlige udsigt fra Tegners Museum og Statuepark ved Dronningmølle, har affødt en underskriftsindsamling med 834 signaturer samt i alt 38 høringssvar.

arrow Læs også: Video: Martin Geertsen, MF, (V): Vi skal ikke smadre naturen med en grusgrav

En af dem, som har skrevet et høringsvar mod, at et stort område i Dronningmølle skal være udlagt som interesseområde - og dermed kan ende som et graveområde efter råstoffer - er den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels - stifter og partner i BIG - Bjarke Ingels Group.

I et høringssvar til Region Hovedstaden skriver BIG, at »En stor del af oplevelsen af dette arkitektoniske værk (Tegners Museumsbygning, red) udgøres af, at det hænger sammen med det store naturområde, som museet ligger i. Området, som er udpeget, udgør nærmest hele udsigten fra Statueparken mod sydvest, og derfor vil det være en voldsom indgriben i områdets karakter at etablere udgravninger så langt øjet rækker - og det rækker langt. Det vil både skæmme det fredede naturområde og den fredede bygning«.

Høringssvarene kommer som følge af, at regionsrådet ifølge råstofloven hvert fjerde år skal revidere regionens råstofplan. Den proces blev indledt med en offentlig høring fra marts til januar i år - og den vil vare de næste to år med yderligere to offentlige høringer og en partshøring. Der kom i alt 52 høringssvar ved den aktuelle høring, hvoraf de 38 altså handlede om interesseområdet ved Dronningmølle.

arrow Protest vokser imod grusgrav ved fredet område
02. juli 2018 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
arrow - Det må bero på en misforståelse
23. april 2018 kl. 07:48 Opdateret: kl. 07:48
arrow Grusgrav møder hård modstand
23. april 2018 kl. 07:46 Opdateret: kl. 07:46
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?