18. oktober 2019
Eddi Meier opfordrer eks-ministrene Poul Nielson og Helle Degn til at lade demokratiet gå sin gang i processen med at vælge en folketingskandidat for Socialdemokratiet i Egedalkredsen.
Eddi Meier opfordrer eks-ministrene Poul Nielson og Helle Degn til at lade demokratiet gå sin gang i processen med at vælge en folketingskandidat for Socialdemokratiet i Egedalkredsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrat går i rette med eks-ministre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrat går i rette med eks-ministre
Nordsjælland - 16. november 2018 kl. 18:00
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har vakt behøring opsigt, at to socialdemokratiske koryfæer som Poul Nielson og Helle Degn i flere medier har udtalt sig særdeles kritisk overfor proceduren, der skal føre frem til valget af en ny folketingskandidat i Egedal-kredsen, som omfatter Egedal og Furesø Kommuner.

Eddi Meier, suppleant til byrådet i Furesø for Socialdemokratiet, er godt træt af antydningerne om fiflerier og udemokratiske metoder.

- Jeg er meget lidt begejstret for de fordømmende udmeldinger fra de to tidligere socialdemokratiske ministre, Helle Degn og Poul Nielson, om den måde valget af en ny socialdemokratisk folketingskandidat i Egedalkredsen foregår på. Det mere end antyder, at hvis repræsentantskabet med 2/3-flertal vælger enten Mathilde Powers eller David Trads, så er det foregået på en udemokratisk måde eller ved "fiflerier", som Helle Degn nedladende kalder det, lyder det fra Eddi Meier.

Han gør opmærksom på, at det danske demokrati fungerer på flere måder end urafstemninger.

- Sådan som jeg opfatter deres udsagn, mener de to tidligere socialdemokratiske koryfæer, at direkte valg er den eneste måde, demokratiske valg kan foregå på, altså urafstemninger eller folkeafstemninger. I Danmark har man repræsentativt demokrati, dvs. vælgerne vælger nogen til at repræsentere sig i forskellige forsamlinger. I Socialdemokratiet har vi også repræsentativt demokrati, forklarer Eddi Meier.

I dette tilfælde har det repræsentative demokrati fungeret på den måde, at medlemmerne af partiforeningerne i Egedal og Furesø har valgt nogen til at repræsentere sig i kredsrepræsentantskabet, som så har valgt en kredsbestyrelse og en formand, som efterfølgende har nedsat et kandidatudvalg.

- Kandidatudvalget besluttede sig, efter at have talt med mange kandidater også mange kvinder og mange mellemspil med tilsagn og alligevel ikke tilsagn fra prospektive kandidater, for at pege på David Trads. En enig kredsbestyrelse valgte at følge kandidatudvalgets indstilling, fortæller Eddi Meier.

Repræsentantskabet kan på mandag vælge imellem David Trads eller Matilde Powers, som 33 partimedlemmer har indstillet.

- Jeg vil derfor stærkt opfordre de to socialdemokratiske "old timers" til, at overlade til repræsentantskabet at træffe den rigtige beslutning, siger Eddi Meier og opfordrer Helle Degn og Poul Nilsson til at lade den demokratiske proces gå sin gang.