16. oktober 2019
Selsø Slot i Hornsherred vil etablere et såkaldt hængekøjehotel. Foto: Allan Nørregaard
Selsø Slot i Hornsherred vil etablere et såkaldt hængekøjehotel. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slot får støtte til udendørs hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slot får støtte til udendørs hotel
Opdateret 28. juni 2019 kl. 13:27
Nordsjælland - 26. juni 2019 kl. 11:42
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

OPDATERET: Selsø Slot har valgt at takke nej til pengene, fordi de ønsker at drive det udendørs hotel på mere kommerciel vis, end Friluftsrådet tillader, når de støtter projekter økonomisk.

Friluftslivet i Region Hovedstaden får et boost med tre millioner kroner fra Friluftsrådet. Af dem går en kvart million til fire konkrete projekter i Nordsjælland.

Herregårdsmuseet Selsø Slot i Hornsherred vil etablere en udendørs soveplads. Dem er der efterhånden en del af rundt omkring, men deres adskiller sig ved at svæve i luften.

Det er et såkaldt hængekøjehotel, hvor man kan sove i et særligt telt udspændt mellem pæle eller træer, som de af Friluftsrådet har fået 25.000 kroner i støtte til.

Sammen med den alternative overnatningsmulighed skal der være bålpladser og udekøkken.

Halsnæs Kommune har fået tildelt 150.000 kroner i tilskud til etablering af et mobilt feltlaboratorie til brug i naturfagsundervisning. Det skal bruges, når elever i 4. og 6. klasse laver bioblitz, en registrering af så mange arter som muligt indenfor et døgn i et afgrænset område.

Et af formålene med uddelingen af midler er, at flere børn skal undervises i naturen.

- Det er utroligt vigtigt, at vores børn og unge kommer ud i naturen og opdager, hvad den kan som klasseværelse. Når undervisningen flyttes ud i det fri, giver det mulighed for at lære på andre måder, og eleverne lærer en masse om naturen, som er en forudsætning for, at de vil passe på den, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

Støttekronerne går også til projekter, der skal lokke endnu flere almindelige borgere til at bruge deres nære natur. I Egedal har en lokal forening fået økonomisk hjælp til et elektronisk kort-app, der undervejs på en stiforbindelse mellem Frederikssund og Naturpark Mølleåen giver oplysninger om kulturoplevelser, bålpladser og lignende.

I Hørsholm vil kommunen forbinde trampestier i Usserød, og det kræver en bro over Usserød Å, som man har fået 50.000 kroner til.