28. september 2020
Færre lokaltog og færre busser fra næste uge. Foto Allan Nørregaard
Færre lokaltog og færre busser fra næste uge. Foto Allan Nørregaard
Foto: Allan N
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærer antal afgange med busser og tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærer antal afgange med busser og tog
Nordsjælland - 24. marts 2020 kl. 16:56
Af Jesper Sabroe

Trafikselskabet Movia tilpasser nu antallet af afgange med busser og tog til den aktuelle situation, hvor skoler, institutioner og mange offentlige arbejdspladser er lukkede foreløbig frem til og med 13. april. - I Movia har vi ligesom i tog- og metrodriften set et stort fald i antallet af kunder i forlængelse af lukning af skoler, institutioner og hjemsendelse af medarbejdere. Samtidig ser vi lidt større sygefravær hos chauffører og lokoførere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger, tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Tilpasningen skal sikre en fortsat stabil og pålidelig drift i en situation, hvor der måtte komme flere sygemeldinger fra chauffører og lokoførere de kommende uger. Ændringerne træder i kraft mandag 30. marts og varer indtil videre frem til og med 13. april.

Konkret betyder tilpasningen, at busserne i Storkøbenhavn på hverdage vil køre efter lørdagskøreplanerne, mens busserne i resten af hovedstadsområdet og i Syd- og Vestsjælland på hverdage vil køre efter feriekøreplanerne. I weekenden kører busserne efter de normale weekendplaner. Lokaltog kører tilsvarende med tillempet lørdagskøreplan på hverdage og lørdage og sædvanlig køreplan på søndage.

Det svarer samlet til, at antallet af busafgange og lokaltogsdriften reduceres med ca. 35 pct.

Movia har som led i planlægningen haft særligt fokus på de tog- og buslinjer, der sikrer forbindelse til hospitalerne, hvor Movia har prioriteret et fortsat højt serviceniveau. Dermed kan det kritiske personale i f.eks. sundhedssektoren fortsat komme på arbejde.

Movia forventer ikke, at tilpasningen i antallet af afgange vil give pladsproblemer i busser og lokaltog.

Og selskabet minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt. Ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren.

De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen fra 27.marts 2020 og dinoffentligetransport.dk.

Har debatten om sexisme taget overhånd?