17. januar 2021
Vinderen af førstepræmien, Birthe Løssl, fik overrakt sin præmie - et gavekort på 800 kr. til et af områdets museer eller besøgssteder - af bestyrelsesformand i nationalparken, Carl F. Bruun
gallery icon

Se billedserie

Vinderen af førstepræmien, Birthe Løssl, fik overrakt sin præmie - et gavekort på 800 kr. til et af områdets museer eller besøgssteder - af bestyrelsesformand i nationalparken, Carl F. Bruun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se vinderbilederne fra #Kongestederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se vinderbilederne fra #Kongestederne
Opdateret 08. juli 2020 kl. 15:33
Nordsjælland - 08. juli 2020 kl. 15:00
Af Jesper Sabroe

Henover maj og juni har Nationalpark Kongernes Nordsjælland fejret sin 2-års fødselsdag med fotokonkurrencen #Kongesteder, hvor folk har sendt billeder af netop deres yndlingssted i nationalparken. Nationalparken har modtaget næsten 100 gode bud fra lokale fotoentusiaster med hver deres vinkel på nationalparkens natur, kultur og landskab. Fire foto skilte sig ud. Og fire fotografer udpeget som vindere.

Et internt dommerpanel bestående af Luise Gomard, direktør på Tegners Museum & Statuepark, Ole Hjorth Caspersen fra Kulsviergården i Alsønderup og Poul Erik Pedersen fra Friluftsrådet, har voteret og udvalgt de fire fotos.

- Vi har været næsten overvældet af de mange flotte fotos, men vinderen skiller sig ud ved at være et klassisk smukt og velopbygget billede med både skov, sø og mennesker. Det er jo netop det, nationalparken gerne vil bidrage til; at udvikle naturen og skabe oplevelses- og friluftsmuligheder. Når man ser billedet, får man næsten lyst til at tage en tur på cyklen og slå sig ned ved søbredden i egetræernes skygge, siger Poul Erik Pedersen, næstformand i Nationalpark Kongernes Nordsjællands bestyrelse.

Førstepladsen i konkurrencen går til et idyllisk sommerbillede fra Pibersletten ved Esrum Sø, taget af Birthe Løssl. Anker Heegaard har vundet 2. præmien for et eventyrligt foto af mindestenen i Gribskov. Tredjepræmien gik til Tine Uffelmann for et foto fra Bøgeholmsøen ved Ålsgårde, mens Vivian Larsen vandt 4. præmien for et foto af Gurre Sø.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?