4. marts 2021
Midt på formiddagen var trafikken aftaget på Hillerød-motorvejen, men på strækningen kører cirka 30.000 biler i døgnet, flest i morgen og eftermiddagstimerne.
Midt på formiddagen var trafikken aftaget på Hillerød-motorvejen, men på strækningen kører cirka 30.000 biler i døgnet, flest i morgen og eftermiddagstimerne.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil forberede ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil forberede ny motorvej
Opdateret 26. marts 2015 kl. 06:20
Nordsjælland - 24. marts 2015 kl. 10:48
Af Palle Høj

Socialdemokraterne klar til at undersøge forlængelse af motorvej helt til Hillerød. Venstre støtter forslaget, der til efteråret skal drøftes i kredsen af forligspartier bag det seneste trafikforlig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Socialdemokraterne på Christiansborg ønsker at gennemføre en såkaldt VVM-undersøgelse, der i sidste ende skal bane vej for en forlængelse af Hillerød-motorvejen fra Allerød til Hillerød. Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S), som mandag besøgte Hillerød.

- Og vi sætter ikke en VVM-undersøgelse i gang uden at kunne se, at projektet også har mulighed for at blive realiseret. Der er virkelig et behov her, siger Magnus Heunicke til avisen.

Helt konkret mødes partierne bag det seneste trafikforlig i Folketinget i efteråret 2015 for at gøre status på de projekter, der blev aftalt i 2013. Det er i den kreds, nye statslige trafikprojekter bliver aftalt. Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen støtter en undersøgelse og går et skridt videre.

- Det må være et krav at vi forlænger de to motorveje til henholdsvis Helsingør og Hillerød og at vi går i gang med at planlægge Hillerødmotorvejens videre forløb efter Hillerød, lyder meldingen fra Claus Hjort Frederiksen til Frederiksborg Amts Avis.

De håndfaste tilsagn glæder sundhedsminister Nick Hækkerup (S), der havde inviteret Heunicke til Hillerød for at se på udfordringer, der følger, når Nyt Hospital Nordsjælland i 2020 står klart syd for Hillerød.

- Som minimum skal vi have motorvejen helt frem til Overdrevsvejen, som det nye hospital ligger ud til, men det vil også give god mening at føre motorvejen videre mod Herredsvejen og Isterødvejen. Selv uden det nye hospital har vi siden 2007 oplevet en væsentlig stigning i vejtrafikken til og fra København, siger Nick Hækkerup.

I døgnet kører der cirka 30.000 biler på strækningen. En VVM-undersøgelse kan tage op til to år at gennemføre, og rummer »Vurderinger af Virkninger på Miljøet«, deraf forkortelsen VVM.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?