23. marts 2019
Nick Hækkerup og Lene Bang (S) vil arbejde sammen om løsninger. Nick Hækkerup vil have folkeitnget til at lave pulje på 100 millioner kroner årligt til at bekæmpe støj. Lene Bang arbejder for støjskærme på Fiskebækbroen i Furesø KOmmune.
Nick Hækkerup og Lene Bang (S) vil arbejde sammen om løsninger. Nick Hækkerup vil have folkeitnget til at lave pulje på 100 millioner kroner årligt til at bekæmpe støj. Lene Bang arbejder for støjskærme på Fiskebækbroen i Furesø KOmmune.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: 100 mio. kr. årligt til mindre støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: 100 mio. kr. årligt til mindre støj
Nordsjælland - 24. september 2018 kl. 15:12
Af Mikkel Kjølby & Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratets seneste rapport viser en stor stigning i antallet af støjbelastede borgere. Det vil det nordsjællandske folketingsmedlem Nick Hækkerup (S) gøre noget ved.

- Rigtig mange borgere i Danmark - og ikke mindst i Furesø - er støjplagede, men der er ikke nogen penge til at gøre noget ved det. Socialdemokratiets holdning er, at Folketinget skal oprette en pulje på omkring 100 millioner kroner årligt for at få løst problemerne, siger Nick Hækkerup til Frederiksborg Amts Avis.

Finansieringen vil Nick Hækkerup finde i den grønne forligskreds' bugnende pengetank på fire milliarder kroner. Af finanspolitiske hensyn er den ikke i brug for tiden. Men nu vil Nick Hækkerup gøre en undtagelse.

- Alle partierne på Christiansborg er enige om, at støjgenerne er et problem. Nu bør vi gøre en undtagelse og få sat pengene i spil, siger Nick Hækkerup.

I aftalen om »En grøn transportpolitik« fra januar 2009 blev der afsat en samlet støjpulje på 400 mio. kr. til en målrettet indsats for at reducere støjproblemer langs statens jernbaner og veje. Støjpuljemidlerne har på vejområdet resulteret i en række støjskærmsprojekter og tilskud til støjisolering af boliger. Overordnet vurderes de samlede projekter i perioden at have været medvirkende til et fald på cirka 11 procent i antallet af støjbelastede boliger langs statsvejene siden 2012, hvor antallet af støjbelastede boliger over 58 dB blev opgjort til cirka 120.000 boliger. Men puljen er nu tom, hvilket er baggrunden for Nick Hækkerups forslag.

Vejdirektoratet har i sin seneste støjhandlingsplan kortlagt, hvor de belastede boligkvarterer er placeret. Vi bringer listen over de nordsjællandske områder, hvor der er støj fra statsveje.

Nordsjælland 1. sektion side 2 Furesø 2. sektion side 12