18. januar 2021
To millioner 1000-kronesedler skal der til for at lande på de to milliarder kroner, som Rudersdal Kommune alene skal betale i udligning om nogle få år.
To millioner 1000-kronesedler skal der til for at lande på de to milliarder kroner, som Rudersdal Kommune alene skal betale i udligning om nogle få år.
Foto: Mads Nissen/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal nærmer sig to milliarder i udligning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal nærmer sig to milliarder i udligning
Opdateret 19. juli 2019 kl. 11:08
Nordsjælland - 15. juli 2019 kl. 04:21
Af Lars Sandager Ramlow

Grotesk og helt urimelig. Det er blot nogle af de mindre pæne ord, som Rudersdals borgmester, Jens Ive (V) sætter på den kommunale udligningsordning. Derfor skal den nye regering hurtigst muligt se, at få opdateret ordningen, når folketinget træder sammen efter sommerpausen, lyder opfordringen i Frederiksborg Amts Avis mandag.

arrow Læs også: Rudersdal betaler til rige S-kommuner

- I år betaler Rudersdal Kommune 1,5 milliarder kroner i udligning, og det beløb vil stige i de kommende år, så vi i år 2023 og fremadrettet kommer til at aflevere hele to milliarder kroner. Det er jo helt horribelt. Prøv at skrive tallene. 1.500.000.000 og 2.000.000.000. Det er altså mange nuller, siger Jens Ive.

Han skyder med skarpt på den nyvalgte, fynske S-komet, Bjørn Brandenborg, der forleden i Berlingske gav udtryk for, at Nordsjælland bør betale endnu mere i udligning.

- Brandenborg bør vende blikket mod egne rækker først. Rudersdal er allerede nu dårligere stillet økonomisk end eksempelvis Gladsaxe og Ballerup. Det går ud over vores normeringer i daginstitutionerne, vores skoler og vores ældrepleje. Det er ikke rimeligt, siger Jens Ive.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag....

arrow Rudersdal skal aflevere to millioner 1000-krone sedler...
15. juli 2019 kl. 04:48 Opdateret: kl. 16:53
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?