25. september 2021
På Produktionsskolen Frederikssund, PFFU, har man i år optaget cirka 30 procent færre elever end sidste år. Det skyldes den lavere skoleydelse, mener man i ledelsen. Nu vil rød blok hæve ydelsen.  Foto: Rune Evensen
På Produktionsskolen Frederikssund, PFFU, har man i år optaget cirka 30 procent færre elever end sidste år. Det skyldes den lavere skoleydelse, mener man i ledelsen. Nu vil rød blok hæve ydelsen. Foto: Rune Evensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rød blok vil hæve skoleydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rød blok vil hæve skoleydelse
Nordsjælland - 10. oktober 2017 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius

Står det til rød blok i Folketinget, skal den såkaldte skoleydelse, som er den løn, landets produktionsskolelever får, tilbage på samme niveau, som ydelsen lå på i 2016, før et flertal bestående af Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti sænkede den ved årsskiftet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her blev ydelsen for hjemmeboende omtrent halveret, mens voksne udeboende gik fra 7154 kroner til 5456 om måneden, og den sænkning har nu vist sig at koste produktionsskolerne dyrt, mener sekretariatsleder i Produktionsskoleforeningen Axel Hobbe.

- Siden januar 2017, hvor den nye ydelse trådte i kraft, har vi på landsplan set en nedgang i antallet af nye produktionsskolelever på cirka 30 procent, siger han.

På produktionsskolen i Frederikssund og Skibby bekræfter bestyrelsesmedlem Kenneth Jensen (S), som sidder i byrådet i Frederikssund, den tendens.

- Det kan på længere sigt betyde, at der er nogle værksteder, vi må lukke, og nogle fag, vi må droppe, fordi det ikke hænger sammen med antallet af elever, siger han.

Selv om Dansk Folkeparti i sin tid stod skulder ved skulder med resten af blå blok, da man sænkede ydelsen, siger erhvervsuddannelsesordfører Marlene Harpsøe, at partiet i dag går ind for, at ydelsen fra 2018 bliver på et niveau, så én uddannelse ikke er mere økonomisk interessant end en anden.

Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen vil ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvorvidt regeringen vil være med til at hæve ydelsen.

- Det tager vi i forhandlingslokalet, siger han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?