20. juli 2019
Reservationerne til Ring 5 skærer igennem flere landsbyer i Nordsjælland og bl.a. også Store Dyrehave, hvor Parforcejagtlandskabet er på Unescos verdensarvsliste.
Reservationerne til Ring 5 skærer igennem flere landsbyer i Nordsjælland og bl.a. også Store Dyrehave, hvor Parforcejagtlandskabet er på Unescos verdensarvsliste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen parat til at skrumpe Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen parat til at skrumpe Ring 5
Opdateret 20. januar 2019 kl. 11:44
Nordsjælland - 20. januar 2019 kl. 11:24
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen vil nu undersøge muligheden for at indsnævre den såkaldte Ring 5-korridor i Nordsjælland.

arrow Læs også: Efter ring 5-melding; Borgmester er klar til at snakke omfartsvej

Korridoren strækker sig fra Helsingør i nord og helt til Køge syd for København og har i 35 år været reserveret til en udvidelse af vej- og tognettet. Korridoren er flere steder en kilometer bred og går i Nordsjælland gennem flere naturskønne områder, bl.a. skærer korridoren gennem en del af Store Dyrehave ved Hillerød, hvor parforcejagtlandskabet er på Unescos liste over verdensarv. Ring 5 går også gennem flere landsbyer i Nordsjælland.

Samtidig med undersøgelsen om en indsnævring af Ring 5 vil regeringen også undersøge muligheden for at gøre Ring 5 til en motorvej fra Køge og frem til Frederikssund-motorvejen.

- Biltrafikken på Sjælland stiger kraftigt i disse år, og det koster samfundet rigtig mange penge, når vi spilder tiden på at holde i kø. Vores undersøgelser viser, at det på sigt ikke vil være nok at udvide de eksisterende motorveje i ringforbindelserne for at afhjælpe det pres, der er på vejene. Derfor vil vi nu undersøge mulighederne for at lave en ny motorvej, der kan lede noget af trafikken uden om København, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen til Frederiksborg Amts Avis.

Men uden lokal opbakning til at lave en motorvej helt til Helsingør vil regeringen i stedet se på muligheden for at indsnævre arealreservationerne, som begrænser bl.a. byfornyelse.

En indsnævring betyder dog ikke, at en Ring-5-motorvej i Nordsjælland er opgivet for helt ophæve arealreservationerne vil regeringen ikke.

- Vi har stadig en forventning om, at motorvejen vil blive nødvendig, når trængslen er tilstrækkeligt stor på de nordlige ringforbindelser, og vi har svært ved at se anden mulighed, end at det sker igennem Ring 5, siger Ole Birk Olesen til Berlingske.

arrow Ring 5: Endnu mere støj i Solrød
22. januar 2019 kl. 13:31 Opdateret: kl. 11:38
arrow Ring 5 står i vejen for Allerøds udvikling
22. januar 2019 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:50
arrow Ziegler om Ring 5: Vigtigt at sikre den rette placering
20. januar 2019 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:36