16. september 2021
I følge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger rummer regeringens udspil motorveje til både Hillerød og Frederikssund. Her er det massiv trafik på Hillerød-motorvejen. Foto: Allan Nørregaard
I følge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger rummer regeringens udspil motorveje til både Hillerød og Frederikssund. Her er det massiv trafik på Hillerød-motorvejen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen foreslår motorveje til både Hillerød og Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen foreslår motorveje til både Hillerød og Frederikssund
Nordsjælland - 08. april 2021 kl. 05:45
Af Palle Høj

Alt tegner til, at Hillerød-motorvejen langt om længe bliver forlænget og kommer helt til Hillerød. I dag slutter motorvejen i Allerød og bliver herfra til motortrafikvej. Regeringen præsenterer torsdag sit udspil til en ny infrastrukturaftale, og her er 1,3 milliarder kroner øremærket til både at forlænge motorvejen fra Allerød til Hillerød og udvide den eksisterende del af motorvejen mellem Gladsaxe og Bagsværd. Det oplyser TV2, der har fået indblik i udspillet.

arrow Læs også: Modernisering af Hillerød station med i udspil

Dertil foreslår regeringen at lave en såkaldt VVM-undersøgelse af strækningen mellem Bagsværd og Farum, så denne del på et senere tidspunkt også kan blive udvidet. Desuden rummer udspillet i følge DR også støjreducerede asfalt og flere kilometers støjskærm.

Kilder har over for Frederiksborg Amts Avis oplyst, at udspillet også rummer en motorvej til Frederikssund, men de nærmere detaljer og tidsplan kendes ikke før planen præsenteres i dag kl. 12. Herefter skal regeringen forhandle en aftale på plads med et flertal i Folketinget, hvor der på forhånd kan forventes støtte fra blå blok.

Udspillet fra regeringen kommer to år efter, at den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om en samlet plan til 112 miliarder kroner. Flere elementer herfra går igen i regeringens udspil, blandt andet en ny Limfjordsforbindelse i Nordjylland og motorveje til både Kalundborg og Hillerød.

Synes du, at kommunen er der for dig?