14. juni 2021
I Halsnæs er prisen for et sommerhus stedet med 20 procent det seneste år, viser tal fra Boligsiden. Foto: Thomas Olsen
I Halsnæs er prisen for et sommerhus stedet med 20 procent det seneste år, viser tal fra Boligsiden. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Top 20: Her er sommerhusene steget mest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Top 20: Her er sommerhusene steget mest
Nordsjælland - 13. maj 2021 kl. 09:37
Af Marianne Due

Det koster nu 20.000 korner per kvadratmeter at anskaffe sig et sommerhus. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Det er første gang siden 2010, hvor markedsindekset blev født, at priserne er så høje.

I top 20 over de områder med de største prisstigninger ligger tre nordsjællandske sommerhuskommuner. I Frederikssund er priserne steget med 35 procent, i Gribskov ligger stigningen på 33 procent mens sommerhusene i Halsnæs er blevet 20 procent dyrere end sidste år.

- Salgspriserne på sommerhuse er steget markant det seneste år i takt med, at der er indgået flere og flere sommerhushandler, og udbuddet af sommerhuse er faldet. Den tendens har vi set over hele sommerlandet, selv om sjællænderne dominerer listen over kommuner med de største stigninger, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Der er syv sjællandske kommuner i top 10, og selvfølgelig er Odsherred og Gribskov blandt dem. Det er to af de kommuner, vi altid taler om, når det drejer sig om sommerhuse. Det gør vi, fordi der er mange handler, og fordi de to kommuner rummer kendte områder som blandt andet Rørvig, Tisvildeleje og Gilleleje, siger hun.

Se top 20-listen over sommerhuskommuner med de største prisstigninger her:

Hvor langt tror du Danmark når ved EM