15. august 2020
Politiet tjekker blandt andet om redningsvestene er i brug, om sejlbeviser og forsikringer er i orden, om føreren har drukket spiritus og om båden eller vandscooteren er for tæt på kysten. 
Billedet er et arkivfoto fra en tidligere patrulje.
gallery icon

Se billedserie

Politiet tjekker blandt andet om redningsvestene er i brug, om sejlbeviser og forsikringer er i orden, om føreren har drukket spiritus og om båden eller vandscooteren er for tæt på kysten. Billedet er et arkivfoto fra en tidligere patrulje.
Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet er rykket ud på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet er rykket ud på vandet
Opdateret 10. juni 2020 kl. 11:27
Nordsjælland - 10. juni 2020 kl. 11:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skal have orden i tingene og styr på reglerne, også når man sejler. Nordsjællands Politi har nu indledt sine patruljeringer langs kysterne og på årets første maritime patruljering blev der skrevet sager om spiritussejlads, manglende redningsvest og sejlads uden speedbådskørekort.

arrow Læs også: Politirapporten: Vin, lamper, stoffer og kniv

- Der er nogle ting, som man skal være særligt opmærksom på, når man færdes på vandet. Det handler blandt andet om reglerne for, hvornår man skal have speedbådskørekort og de nye regler om, at det nu kun er den, som er indehaver af et kørekort til en given type fartøj, som må stå bag roret på dette, siger politikommissær Finn Janniche, der er leder af den maritime indsats hos Nordsjællands Politi.

Det tjekker politiet
  • Redningsveste: Der skal være godkendte redningsveste til alle ombord, og vestene skal passe til de personer, som de skal holde oppe.
  • Spiritussejlads: Når man sejlder både, som kræver et bevis/Kørekort, så gælder der de samme regler til vands som på land. Promillegrænsen er 0,5. Øvrige fartøjer som sejl- og robåde, skal man kunne føres på fuldt betryggende måde, selv om man har indtaget alkohol.
  • Afstand til kyst samt fiskeri- og sejlforbud: I Nordsjællands Politikreds er det i perioden maj-september som udgangspunkt ikke tilladt at sejle med motordreven båd eller vandscooter inden for en afstand af 300 meter fra kysten. Dog hvis disse regler opfyldes; der sejles med så lav hastighed, at fartøjet ikke planer, der i videst muligt omfang sejles vinkelret på kysten og føreren håndterer fartøjet på fuldt betryggende måde. Visse steder i Øresund, blandt andet ved Helsingør Færgehavn, er der fiskeri- og sejlforbud af hensyn til sikkerhed ved færgefart og trafik med større fartøjer fx coastere og tankskibe.

Vandscootere er også populære langs de nordsjællandske kyster. Her skal man være opmærksom på, at der kræves et kørekort til vandscooter, og der er områder hvor man slet ikke må sejle. Det gælder blandt andet dele af Øresund, Roskilde Fjord, Isefjorden samt i søer. Når man er på vandscooter eller i speedbåd skal man desuden huske sit forsikringsbevis og kvittering for, at forsikringen er betalt.

De hurtige og store sejlere skal også huske at passe på de "bløde trafikanter" på og i vandet. De sejlende betjente holder derfor særlig øje med, hvor hurtigt speedbåde og vandscootere sejler og at der bliver holdt afstand til andre i vandet.

- Vi ser særligt på sikkerheden for roere, kajakroere, badende og dykkere. Derfor vil der blive slået hårdt ned på førere af speedbåde og vandscootere, som ikke holder en passende hastighed eller sejler for tæt på andre sejlende eller badende, siger Finn Janniche.

Hvis reglerne ikke overholdes, så kan politiet konfiskere speedbåden eller vandscooteren.

Nordsjællands Politi har den maritime patrulje på vandet frem til efteråret.

arrow Mand hentede bat efter tumult i Netto
06. juli 2020 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:37
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?