19. september 2020
Nordsjællands Politi lover øget opmærksomhed på farten på Hillerød-motorvejens forlængelse. Foto: Allan Nørregaard
Nordsjællands Politi lover øget opmærksomhed på farten på Hillerød-motorvejens forlængelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi skærper indsats mod fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi skærper indsats mod fart
Nordsjælland - 22. juli 2019 kl. 04:00
Af Annemette Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blå skilte med kameraer otte steder i Nordsjællands Politikreds skal advare bilister om, at de skal være forberedte på en af politiets hastighedsmålinger det næste stykke vej, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Farten skal ned på forlængelsen

Nick Gall, politikommissær i Operativ Færdselssektion, der står for automatisk trafik kontrol, ATK, oplyser, at det er et led i en national strategi.

- Alle politikredse nationalt set har udvalgt otte fokusstrækninger med baggrund i, at der sker alvorlige personuheld, siger han.

De otte steder er der opsat skilte, som viser, at bilisterne risikerer at blive blitzet af politiet, hvis de kører for stærkt.

- Vi viser, at vi er til stede med vores færdselsafdeling og måler regelmæssigt, oplyser politikommissæren.

Målet er at nedbringe alvorligt tilskadekomne og dræbte i trafikken.

De otte strækninger i Nordsjællands Politikreds er Kongevejen fra Helsingørsvej til Helsingør By, Ndr. Strandvej i Helsingør, Frederiksborgvej i Farum, Frederikssundsvej ved både Ølstykke og Veksø, Helsingørmotorvejen Gentofte ved Fuglegårdsbroen, Lyngbyvejen Gentofte ved Fuglegårdsbroen samt Hillerødmotorvejens forlængelse på strækningen mellem afkørslerne til Roskildevej og Peder Oxes Allé ved Hillerød.

Netop på Hillerødmotorvejens forlængelse, hvor hastigheden skal sættes ned fra 110 km/t til 90 km/t, og vejen fletter ud og ind, er der i sidste uge sket to alvorlige færdselsuheld med få dages mellemrum. Nordsjællands Politi forsikrer, at politiet vil have ekstra fokus på strækningen året ud.

- Vi har et ønske om at skabe tryghed, og når vi taler om for eksempel fotovogne, så ved vi, at jo mere vi er til stede, jo mere påvirker vi folks adfærd. Vi ved, at det gør en forskel, siger Nick Gall til Frederiksborg Amts Avis.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?