25. november 2017
Romance scam starter oftest som en uskyldig venneanmodning via Facebook.
Romance scam starter oftest som en uskyldig venneanmodning via Facebook.
Foto: Scanpix/Leon Neal/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi advarer: Fremmede mænd forsøger at lokke penge ud af kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi advarer: Fremmede mænd forsøger at lokke penge ud af kvinder
Nordsjælland - 14. september 2017 kl. 07:31
Af Joe Kniesek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællands Politi har inden for det seneste stykke tid modtaget flere anmeldelser fra kvinder i alderen 40+, som har været udsat for såkaldte romance scams på nettet.

Derfor advarer Nordsjællands Politi nu om, hvordan gerningsmændene opererer, så de ikke lykkes med at lokke penge ud af flere ofre.

Nordsjællands Politi har inden for det seneste stykke tid modtaget flere anmeldelser fra kvinder i alderen 40+, som har været udsat for såkaldte romance scams på nettet.

Her har kvinderne som oftest modtaget en venneanmodning på Facebook fra profiler forestillende fremmede mænd.

Hvis kvinderne har accepteret venneanmodningen, har mændene indledt en samtale, hvor de sender romantiske beskeder til kvinderne og er særdeles indsmigrende.

Når dialogen imellem parterne har stået på i en længere periode, beder gerningsmændene så om at få overført penge til en bankkonto.

Det kan være under påskud af, at de skal betale et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai, eller noget helt fjerde. Fælles for alle påstandene er dog, at det er svindel.

- Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende. Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

Selvom de seneste anmeldelser har omhandlet svindel via Facebook, advarer Nordsjællands Politi om, at lignende svindel også kan foregå på for eksempel andre sociale medier eller klassiske dating-hjemmesider, og opfordringen fra politiet lyder derfor, at man skal færdes på nettet med fornuft:

- Uanset om vi taler sociale medier eller ”den virkelige verden”, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person. Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt, slutter Lau Thygesen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk