19. april 2021
Novafos er vand- og spildevandsselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. Ved de gule prikker er der fundet DMS, mens de grønne vandværker ikke har konstateret stoffet.
Novafos er vand- og spildevandsselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. Ved de gule prikker er der fundet DMS, mens de grønne vandværker ikke har konstateret stoffet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pesticidrest fundet i 11 vandværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pesticidrest fundet i 11 vandværker
Nordsjælland - 19. september 2018 kl. 16:10
Af Jesper Sabroe

Vand og spildevandsselskabet Novafos, der driver 17 vandværker i Frederiksund, Egedal, Ballerup, Rudersdal, Hørsholm og Lyngby-Tårbærk har fundet spor af stoffet DMS i drikkevandet på 11 ud af selskabets 17 vandværker.

arrow Læs også: Novafos finder nyt stof i drikkevandet

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse

I juni i år blev stoffet DMS fundet i vandværker over hele landet - blandt andet på Marbæk Vandværk i Frederikssund, hvor Novafos fandt stoffet i en koncentration på 0,2 mikrogram per liter, hvilket er det dobbelte af grænseværdien.

- Vi satte i første omgang en undersøgelse i gang på samtlige vores 17 vandværker i juni i år, efter at der var fundet DMS i vandværksvand andre steder i landet. I første omgang blev der ikke fundet DMS andre steder hos os end i Marbæk - men vi har senere indført en mere følsom målemetode, og her der nu udslag på 11 af 17 vandværker, siger Carsten Nystrup, adm. direktør i Novafos. Med den gamle målemetode kunne man måle koncentrationer ned på 0,05 mg/l - mens den ny metode er helt nede på 0,01

mg/l. DMS er et nedbrydningsprodukt fra pesticidet tolylfluanid, der blev trukket tilbage fra det danske marked i 2007. Tolylfluanid var godkendt i Danmark i perioden fra 1973 til 2007 som svampemiddel i en række frugter fra jordbær over tomat til frugttræer samt i prydplanter som sprøjtemiddel.

arrow Det bliver dyrere at komme af med vandet
05. januar 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:27
arrow Stadig rent vand i hanerne
27. februar 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 09:14
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?