12. april 2021
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partileder: Slut med krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partileder: Slut med krænkelser

Vi har ikke håndteret forskelsbehandlingen og den seksuelle chikane godt nok i partiet. Det gør vi op med nu en gang for alle, siger den radikale partileder Sofie Carsten Nielsen.

Nordsjælland - 09. marts 2021 kl. 05:00
Af Lars Sandager Ramlow

Kvinfos rapport om seksuelle krænkelser i Radikale Venstre har gjort enormt indtryk på partileder Sofie Carsten Nielsen. I Frederiksborg Amts Avis tirsdag erkender hun blankt, at hun og partiet ikke har håndteret krænkelserne godt nok i et af de første interviews siden rapporten kom i sidste uge.

arrow Læs også: Partitop har rødder i Rudersdal

- Ofrene for krænkelserne i vores parti kan med rette kræve oprejsning og anerkendelse af, at vi har et problem. Det er vigtigt, at vi på partiets vegne sender en stor undskyldning til de krænkede. Her må jeg sige, at hverken jeg eller partiet har håndteret problemerne ordentligt, og jeg er mere end ærgerlig, at vi ikke har håndteret dette noget før, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Vi skal nu gøre op med krænkelserne og forskelsbehandlingen i Radikale Venstre en gang for alle. Det er derfor, vi har gravet dybt med Kvinfos rapport, hvor vi også har bedt om anbefalinger til fremtiden. Vi har udarbejdet en ny samværspolitik, og vi har oprettet en uafhængig kontakt-instans, som krænkede kan gå til, hvis der er grænser, der er blevet overtrådt, understreger partilederen.

MeToo skyllede ind over Radikale i efteråret, da det stod klart, at daværende partileder Morten Østergaard var en af partiets krænkere.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag...

arrow Top-radikale: Vi skal have fornuft ind i udlændingedebatten
13. marts 2021 kl. 05:19 Opdateret: kl. 18:49
arrow R-top til krænkede: Undskyld
09. marts 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:17
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?