27. juli 2021
Radikale stiller igen forslag om at ophæve arealreservationerne i den nordlige Ring 5-korridor - nu med DF som medstiller. Foto Thomas Arnbo
Radikale stiller igen forslag om at ophæve arealreservationerne i den nordlige Ring 5-korridor - nu med DF som medstiller. Foto Thomas Arnbo
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parat til nyt slag om Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parat til nyt slag om Ring 5
Nordsjælland - 11. november 2019 kl. 17:03
Af Jesper Sabroe

Et beslutningsforslag om at staten skal ophæve arealreservationerne i den 1 kilometer brede trafikkorridor - og droppe planerne om en Ring 5 motorvej gennem Nordsjælland, bliver nu igen fremsat i Folketinget. Bag forslaget står denne gang det lidt umage par, den radikale Martin Lidegaard og Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.

Da et lignende forslag blev rejst i 2015 kunne det ikke samle flertal.

- Under den nylige valgkamp havde vi den særprægede oplevelse, at ingen partier kunne melde ud, at de støttede Ring 5 - og at der i de store partier var blandede holdninger til sagen. Derfor lovede vi og DF hinanden, at vi efter valget ville teste partiernes holdning, og det gør vi med det ny forslag, siger Martin Lidegaard.

Mortens Messerschmidt har den samme oplevelse af udmeldingerne under valgkampen.

- Rigtig mange mennesker er generet af de begrænsninger, arealreservationerne lægger på deres ejendom. DEr er brug for klarhed om, hvad der kan og skal ske. Sidste gang endte forslaget ud med, at der skulle udarbejdes en beretning om sagen. Men det løb ud i sandet. Nu må vi høre, hvad partierne siger, her efter valget, siger han.

Ifølge Martin Lidegaard har Enhedslisten, SF, Alternativet og de konservative samt Nye Borgerlige udtrykt støtte til forslaget.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?