1. juni 2020
Nordsjælland Politi har udpeget de otte vejstrækninger i politikredsen, som de vil holde ekstra øje med det næste år. Foto Allan NØrregaard
Nordsjælland Politi har udpeget de otte vejstrækninger i politikredsen, som de vil holde ekstra øje med det næste år. Foto Allan NØrregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte uheldsveje under lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte uheldsveje under lup
Nordsjælland - 06. april 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

43 uheld med personskade, hvor 12 blev dræbt og 37 alvorligt kvæstede. Sådan lyder det samlede uheldstal fra 2014-2018 på de otte vejtrækninger, som Nordsjællands Politi og Rigspolitiet nedtop har udvalgt.

arrow Læs også: Bag om ulykkestallene på farlige veje

De otte vejstrækninger vil det næste år være såkaldte Fokusveje for Nordsjællands Politi, hvor man i politikredsen er forpligtet til at holde særligt øje med trafikken.

- Når en vej udpeges som fokusvej, betyder det, at den er i særligt fokus i forhold til hastighedsmåling. Samtidig kommer strækningerne i spil, når vi har en politimæssig tilstedeværelse ved andre færdselsindsatser, som for eksempel uopmærksomhed og spirituskørsel, siger Kenneth Grønberg, politikommissær og leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi.

De otte veje er alle placeret i den nordlige og vestlige del af politikredsen med to strækninger i Egedal, og én i henholdsvis, Fredensborg, Hillerød, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs og Allerød.

Vejene udpeges på baggrund af en analyse af antallet af uheld med alvorlig personskade sammenholdt med statistisk historik for ulykker de seneste 3 år i politikredsen, tidligere målinger med ATK bilerne og almen politierfaring i den Operative Færdselssektion.

- Der indgår også en vurdering af sikkerheden med hensyn til hvor politiets biler kan holde under kontroller. På motor- og trafikveje, tilstræber vi, at kunne placere ATK bilerne, så de er dækket ind bag autoværn, eller at de kan holde tilbagetrukket, så bilerne ikke kan rammes ved et færdselsuheld, siger Kenneth Grønberg.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?