21. oktober 2021
Forligspartierne, der har afsat knap 55 millioner kroner til en S-togstation i Vinge, garanterer, at pengene er afsat, og kommer. Illustration: Henning Larsen Architecs + Tredje Natur
Forligspartierne, der har afsat knap 55 millioner kroner til en S-togstation i Vinge, garanterer, at pengene er afsat, og kommer. Illustration: Henning Larsen Architecs + Tredje Natur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordførere garanterer S-tog til Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordførere garanterer S-tog til Vinge
Nordsjælland - 17. januar 2018 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius

Transportordførerne fra forligspartierne S, R, SF, EL og DF garanterer nu, at de knap 55 millioner kroner, der er afsat på finansloven til en S-togstation i Vinge, er øremærket det formål, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny chef skal få Vinge på ret køl

Dermed rækker Christiansborg-politikerne en hånd ud til den ellers så hårdt prøvede Frederikssund Kommune, som endnu slikker sårene ovenpå fiaskoen med byudviklingsprojektet Vinge.

Tirsdag var ordførerne til møde med transport-, bygnings- og boligministeren, hvor parterne drøftede, om staten fortsat skal støtte projektet.

- Der er fuld opbakning fra forligskredsen til en S-togstation. Pengene er afsat, og dem garanterer vi kommunen, siger Kim Christiansen (DF).

- Der er uden tvivl sket en række fejl i forbindelse med projektet, så vi skal have en realistisk tidsplan fra kommunen, som må fortælle, hvad der er op og ned i sagen, og hvordan de kommer i gang igen. Så skal pengene fra staten nok komme, siger Karsten Hønge (SF).

Frederikssund Kommune har fået lovning på en station, når man kan stille garanti for 2000 indbyggere og 670 arbejdspladser i Vinge.

DF vil ikke afvise, at de krav kan lempes, men det er der uenighed om i forligskredsen.

- Enhedslistens holdning er, at de oprindelige krav skal opfyldes, og så står pengene også klar, siger Henning Hyllested (EL).

Frederikssund Kommune vil i den kommende uge blive indkaldt til møde i ministeriet.

arrow Der er stadig interesse for at investere i byen Vinge
30. maj 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:10
arrow Borgmester tager anmeldse med sindsro
30. april 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18
arrow Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt
30. april 2018 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?