8. august 2020
Retssagen mod den 30-årige mand, der i februar sidste år angreb et ungt par med en økse på Circle K-tanken i Birkerød, startede torsdag. Manden står også tiltalt for et bankrøveri i Ringsted. Foto: Lars Sandager Ramlow
Retssagen mod den 30-årige mand, der i februar sidste år angreb et ungt par med en økse på Circle K-tanken i Birkerød, startede torsdag. Manden står også tiltalt for et bankrøveri i Ringsted. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økseoverfald på ungt kærestepar vist i Retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økseoverfald på ungt kærestepar vist i Retten
Nordsjælland - 24. januar 2019 kl. 18:47
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var meget, meget voldsomt, da et ungt Rudersdal-par den 17. februar sidst år blev overfaldet og hugget ned med en økse af en nu 30-årig mand på Circle K-tankstationen på hjørnet af Bistrupvej og Birkerød Parkvej.

arrow Læs også: Politiet efterlyser vidner til voldsomt overfald

Ved økse-angrebet fik begge de i dag 20-årige ofre tildelt adskillige slag på kroppen og i hovedet med øksen. Den unge kvinde fik en gabende flænge på cirka syv centimeter i baghovedet. Derudover fik hun en tre centimeter lang flænge på venstre side af halsen samt en 12 centimeter lang flænge på ryggen. Hendes jævnaldrende kæreste fik en to centimeter lang flænge langs ryggen og sår i panden, på ryggen og på en finger, der krævede syning. Derudover fik han et sår i baghovedet, der efterfølgende skulle limes sammen.

Det kom frem ved Retten i Lyngby torsdag, hvor den 30-årig mand står tiltalt for drabsforsøg på det unge Rudersdal-par - ligesom han blandt andet står tiltalt for et røveri mod Danske Bank i Ringsted og et overfald på en fængselsfunktionær.

- Overfaldet på det unge par var virkelig voldsomt. Dette er en sjælden sag, da det heldigvis ikke er så ofte, at vi ser et så umotiveret overfald. Mentalundersøgelsen af den tiltalte viser, at han er sindssyg. Derfor vil jeg kræve en dom med anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, når sagen fortsætter på onsdag, og hvor der vil blive afsagt dom, siger senioranklager ved Nordsjællands Politi, Bente Schnack, til Frederiksborg Amts Avis.

Ved torsdagens retsmøde kom det frem, at de to unge elitesportsfolk var nede for at købe slik, da den tiltalte helt uprovokeret gik til angreb med en økse. Manden jagtede den unge kvinde inde i butikken, mens hendes kæreste forsøgte at afværge angrebet. Efter lidt håndgemæng mellem den unge mand og øksemanden, blev jagten på den unge kvinde genoptaget.

Øksemanden tildelte den unge kvinde et slag med øksens skarpe side i baghovedet, hvilket fik hende til at falde blødende til gulvet. I forsøget på at få gerningsmanden væk, begyndte den unge kvindens kæreste at gå i dialog med øksemanden. Det lykkedes den unge mand at få den 30-årige ud af butikken, men da de kom udenfor, angreb gerningsmanden den unge mand, der fik flere slag med øksen, inden den 30-årige løb fra stedet.

Dagbladet BT var til stede under retsmødet, og på BT.dk kan man læse om hændelsesforløbet på tankstationen - dokumenteret på en overvågningsvideo. Man kan også læse den tiltaltes forklaring ligesom det unge par fortæller, hvordan de oplevede den forfærdelige episode, der ikke kun har givet ar på kroppen.

I Retten i Lyngby forklarede den tiltalte, at overfaldet skete, fordi han hørte »stemmer« inde i hovedet.

Overfaldet på tankstationen i Birkerød er det tungest vejende i anklageskriftet, hvor den 30-årige i alt står tiltalt for syv forhold. Manden står også tiltalt for med voldsomme trusler at have tvunget sig til en grå Hyundai Getz den 18. februar på Frederikssundsvej i København. Det skete under hans flugt fra politiet.

Derudover er den 30-årige mand tiltalt for røveri og forsøg på røveri mod to banker i Ringsted ved middagstid den 19. februar sidste år. Ifølge tiltalen gik han først ind i Nordea på Torvet i Ringsted med en kniv, inden han vendte rundt og begik røveri mod Danske Bank, der lå lige ved siden af. Her blev en kvindelig kasserer tvunget til at udlevere 63.300 danske kroner og 100 euro.

Sidst, men også alvorligt, er den 30-årige tiltalt for vold mod tjenestemand i funktion. Den 26. februar sidste år slog han ifølge anklageskriftet en fængselsfunktionær med en knytnæve i ansigtet på gangen i Politigårdens Fængsel i København. Det skete en uge efter en større politijagt og anholdelsen af manden på stripklubben Club 34 i Istedgade i København.

Den 30-årige er tidligere straffet flere gange. Han blev løsladt fra afsoning af en straf på tre års fængsel for røveri fra Nyborg Statsfængsel den 2. februar sidste år - altså kun et par uger før økseoverfaldet i Birkerød, hvor hans far bor, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mens Bente Schnack kræver dom om anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, ønsker forsvaret ved advokat Martin Simonsen en behandlingsdom. Ifølge BT oplyser forsvaret, at den tiltalte erkender vold ved økseoverfaldet, men at han nægter at have haft til hensigt at dræbe. Ligeledes vil han heller ikke erkende ulovlig tvang, da han tog bilen på Frederiksundsvej. Han erkender dog brugstyveri af bilen.

På samme vis erkender han både røveriforsøget mod Nordea og røveriet mod Danske Bank. Han erkender også overfaldet på fængselsfunktionæren, men nægter at have slået med knytnæve.

Sagen fortsætter på onsdag den 30. januar ved Retten i Lyngby.

arrow Sindssyg øksemand dømt til anbringelse efter angreb på tank
30. januar 2019 kl. 13:45 Opdateret: kl. 14:08
arrow Psykisk syg tiltalt for at angribe kærestepar med økse
24. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:58
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?