8. august 2020
Forsinkelse på otte måneder indarbejdet i ny tidsplan for milliard-byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland. Illustration Herzog & Meuron
Forsinkelse på otte måneder indarbejdet i ny tidsplan for milliard-byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland. Illustration Herzog & Meuron
Foto: Illustration: Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt hospital skal stå klar i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt hospital skal stå klar i 2022
Nordsjælland - 13. juni 2017 kl. 04:10
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællands kommende storhospital syd for Hillerød vil først været taget fuldt i brug i efteråret 2022. Det vurderer regionsrådsmedlem Per Seerup Knudsen (S), formand for den politiske følgegruppe for hospitalsbyggeriet, der med cirka 4 milliarder kroner er den største anlægsopgave nogensinde i Nordsjælland.

- Tidsplanen er, at det vil tage 38 måneder at opføre hospitalet, som skal afleveres den 10. september 2021. Herefter skal der bruges fire måneder på at kontrollere og teste om alt fungerer, før byggeriet bliver afleveret til regionen den 11. marts 2022. Dog skal man regne med en periode på cirka et halvt år, hvor man lukker ned for Hillerød og Frederikssund hospitaler og tager det ny hospital i brug, siger Per Seerup Knudsen til Frederiksborg Amts Avis. Han tager dog forbehold for, at der kan komme yderligere forsinkelser, hvis byggesektoren er ophedet i byggeperioden.

Den ny tidsplan udgør en forsinkelse på otte måneder i forhold til den hidtidige tidsplan - og endnu mere i forhold til tidligere udmeldinger.

Forsinkelsen skyldes dels en forventning om en længere udbudsproces end først planlagt på grund af den nye udbudslov, der trådte i kraft 1. januar 2016 - men der har samtidig været brugt lang tid på at gentegne projektet med færre kvadratmeter for at kunne overholde den økonomiske ramme fastlagt af staten.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?