17. januar 2019
Psykiatri: 1. juni åbner de første 16 af 47 nye særlige psykiatriske pladser i Frederikssund. Der bliver tomme pladser fra start melder Region Hovedstaden. Foto Allan Nørregaard
Psykiatri: 1. juni åbner de første 16 af 47 nye særlige psykiatriske pladser i Frederikssund. Der bliver tomme pladser fra start melder Region Hovedstaden. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt center får tomme senge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt center får tomme senge
Nordsjælland - 22. maj 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalerne står stort set klar. Størstedelen af personalet er allerede ansat. Og åbningsdagen for den første afdeling med 16 særlige psykiatriske sengepladser er sat til den 1.juni.

I alt er der sat 31 millioner kroner af til at etablere i alt 47 særlige psykiatriske pladser ved hospitalet i Frederikssund. Men en vigtig ting mangler. Endnu er ingen borgere visiteret til tilbuddet.

- Bolden ligger hos kommunerne. De har ønsket denne type pladser. Vi har lagt os i selen for at skabe et godt tilbud, men nu er det op til kommunerne at gøre brug af dem, siger Susanne Due Kristensen (S), formand for Social- og Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden.

Udviklingschef Jacob Vagner Madsen, Region Hovedstadens Psykiatri forventer ikke, at alle pladser er besat fra dag 1.

- Det kommer til at tage uger eller måneder at få pladserne besat, vurderer han.

Mens pengene til at oprette pladserne kommer fra staten, har regionen har ansvaret for driften af tilbuddet. Og de 29 hovedstadskommuner betaler 80 procent af driften og skal stå for visitering til de særlige pladser, der er en ny type behandlingstilbud, oprettet efter en række volds- og drabssager på landets bosteder. Samme situation med tomme senge opstod i Vejle i foråret, da de første 15 af i alt 150 nye pladser landet over åbnede.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk