30. maj 2020
Dan Nielsen har heste på sin ejendom og højspændingsledninger. - Det er lige før jeg ikke behøver sætte strøm i mine hegn, der er spænding i i forvejen, siger han . Foto Allan Nørregaard
Dan Nielsen har heste på sin ejendom og højspændingsledninger. - Det er lige før jeg ikke behøver sætte strøm i mine hegn, der er spænding i i forvejen, siger han . Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny strøm til skrinlagt projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny strøm til skrinlagt projekt
Opdateret 11. november 2019 kl. 06:12
Nordsjælland - 11. november 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debatten om en ny højspændingsledning fra den dansk-tyske grænse til Holstebro har sat jyske sind i kog. Lokale mener, at mere end de planlagte 15 kilometer af strækningen bør føres i form af nedgravede kabler og ikke som luftledninger.

Men udviklingen følges også med interesse i Nordsjælland, hvor konkrete planer om nedgravning af to strækninger med højspændingsledninger blev droppet i 2012 af den daværende regering. En af de interesserede følgere er Dan Nielsen, Kvistgård, der selv har en højspændingsmast på sin grund.

- Jeg ønsker for jyderne, at de får held til at få gravet den ny forbindelsen ned, men man bør også se på den 11 kilometer lange strækning med højspændingsledninger fra Hellebæk til Kvistgård. Her er vi blevet lovet en nedgravning, som så nogle år senere blev droppet, siger Dan Jørgensen.

Han bakkes op af Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K). Størstedelen af den 11 kilometer lange strækning ligger i Helsingør kommune.

- Højspændingsledningerne pløjer sig gennem meget smukke naturområder, så man burde tage tanken om nedgravning op igen - ikke mindst set i lyset af, at en del af området nu er med i den nordsjællandske nationalpark. Jeg vil tage kontakt til vores lokale folketingsmedlemmer for at høre, om det er noget de kan arbejde for, siger hun.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?