4. marts 2021
Forlængelsen af Hillerød har på grund af massive køer længe været på ønskelisten. Nu har den nye regering direkte skrevet det den ind i sit regeringsgrundlag. 

 Foto: Allan Nørregaard
Forlængelsen af Hillerød har på grund af massive køer længe været på ønskelisten. Nu har den nye regering direkte skrevet det den ind i sit regeringsgrundlag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny motorvej med i planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny motorvej med i planen
Opdateret 29. november 2016 kl. 15:42
Nordsjælland - 28. november 2016 kl. 04:20
Af Michael Degn

Den nye borgerlige trekløverregering har ambitioner om mere nordsjællandsk motorvej. I regeringsgrundlaget er forlængelsen af Hillerødmotorvejen nævnt som et af flere store anlægsprojekter landet over, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny regering: Motorvej helt til Kalundborg

Mere præcist handler det om at få lavet en VVM-undersøgelse, der er vigtigt skridt på vej mod en egentlig ny motorvej.

- Det er en milepæl, som jeg og mange andre har kæmpet for i mange år, siger folketingspolitiker Hans Andersen (V), der er valgt i Nordsjælland.

Regering vil »tilvejebringe et beslutningsgrundlag« for blandt andet Hillerødmotorvejen. Tilbage står dog spørgsmålet om, hvor pengene i sidste ende skal komme fra. Eksempelvis har Frederikssundmotorvejen været besluttet i flere år, uden der reelt er fundet finansiering til det.

- Jeg ser fortrøstningsfuldt på finansieringen både i forhold til Frederikssund- og Hillerødmotorvejen. Der er effektfulde og gode argumenter for at tage udgangspunkt her. Det er her, bilerne er, siger Hans Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

En VVM-undersøgelse skal beskrive påvirkningen af miljøet ved et anlægsprojekt, og Hans Andersen tror, at den vil koste i omegnen af 12-15 millioner kroner. Omvendt skriver den nye regering, at pengene er små til nye anlægsprojekter, så det er afgørende, at der bliver fundet flere penge til investeringerne. Det skal ske gennem de politiske forhandlinger om en ny 2025-plan, står der i regeringsgrundlag mellem V, LA og K.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?