7. marts 2021
Jens Gordon Clausen er også uddannet reserveofficer. Han bor i Nordsjælland.
Jens Gordon Clausen er også uddannet reserveofficer. Han bor i Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny mand direktør for Region Hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny mand direktør for Region Hovedstaden
Nordsjælland - 23. februar 2021 kl. 16:55
Af Jesper Sabroe

Politikerne i Region Hovedstaden har ved ekstraordinære møder tirsdag godkendt ansættelsen af nuværende konstituerede regionsdirektør Jens Gordon Clausen som kommende leder af Region Hovedstaden. Efter seks år som medlem af regionens koncerndirektion med ansvar for bl.a. økonomi, IT, hospitalsbyggerier, ejendomme og HR tiltræder han fra april stillingen som regionsdirektør.

- Jeg er meget glad for, at Jens som øverste leder vil være med til at udvikle regionen de kommende år. Jeg og mine kolleger i regionsrådet kender Jens som en utrolig kompetent og lyttende leder, der med stor ro og ordentlighed, har håndteret de store udfordringer, vi har oplevet med bl.a. digitalisering og hospitalsbyggerier. Jeg er sikker på, at Jens også er den rigtige til både at sikre det fokus, som vi allerede har på bl.a. patienternes rettigheder og udviklingen af et mere menneskeligt sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en kommentar til udnævnelse.

Jens Gordon Clausen ser frem til et job, der i hans optik forener arbejdet med at udvikle sundhedsvæsenet, en spændende ledelsesopgave og et tillidsfuldt samarbejde med de folkevalgte.

- Jeg vil lægge vægt på at fastholde de resultater, vi har opnået de seneste år for vores patienter i forhold til bl.a. kræftpakkeforløb og udredningsret. Og ved at sætte klinikken i front med arbejdet med digitalisering, har vi sikret, at for eksempel Sundhedsplatformen nu løbende tilpasses medarbejdernes behov, så der bliver mere tid til patienterne."

Samtidig lægger Jens Gordon Clausen vægt på, at der i de kommende år skal sættes mere skub på at udvikle et mere menneskeligt sundhedsvæsen med patienternes ønsker og behov i centrum - og ikke mindst at få skabt bedre patientforløb mellem hospitaler, kommuner og praksissektor.

Koncerndirektionen består for øjeblikket foruden regionsdirektøren af lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Den 45-årige regionsdirektør, der er uddannet cand. polit, kom til regionen i 2015 fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriet. Han bor i Nordsjælland med hustru og tre mindre børn. Familie- og arbejdsliv tager det meste tid men førstnævnte kan fra tid til anden forenes med at lytte til P8 jazz, en løbetur i skoven og undervisning i klaver på noviceniveau.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?