26. marts 2019
Ny køreplan på Gribskov- og Hornbækbanen skal give færre forsinkelser. Foto Allan Nørregaard
Ny køreplan på Gribskov- og Hornbækbanen skal give færre forsinkelser. Foto Allan Nørregaard
Foto: Allan N
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny køreplan med færre stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny køreplan med færre stop
Nordsjælland - 13. november 2018 kl. 15:42
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover, fra søndag den 9. december når den ny køreplan træder i kraft, vil Gribskovbanen om eftermiddagen kun stoppe én gang i timen ved Pårup Station og Hornbækbanen kun én gang i timen ved Gilleleje Øst. Det meddeler trafikselskabet Movia.

Begge lokalbaner stoppede tidligere to gange i timen ved de pågældende stationer. Det er denne enkle ændring i eftermiddagstimerne, som vil betyde en stor forskel for lokaltogenes mulighed for at miniminere forsinkelser og dermed overholde køreplanstiderne. I morgen- og formiddagstimerne vil lokalbanerne fortsat stoppe hver halve time ved de to stationer.

- Lokaltog A/S har gjort et grundigt forarbejde og analyseret, hvordan vi kunne sikre rettidig kørsel uden at ændre for meget i køreplanen. Nu har vi en løsning, der giver mindst muligt gene for passagerer, der rejser med Gribskovbanen og Hornbækbanen, og det er vi glade for, fortæller Banechef Tommy Frost fra Movia.

Beslutningen om køreplanændringen er truffet af Lokaltog A/S i samråd med Movia.

Køreplansændringen i gennemsnit vil berøre 46 rejsende pr. dag i det nævnte tidsrum, fordelt med 8 rejsende for Pårup og 38 rejsende for Gilleleje Øst. De i alt 46 rejsende udgør ca. 0,5% af det samlede antal rejsende i det pågældende tidsrum.