19. oktober 2019
På biledet ses Adrian Tresoglavic (konstitueret direktør for Esnord), Jes Damsted (bestyrelsesformand for Knord), Jens-Olav Pedersen (bestyrelsesformand for Esnord), Christian Grønnemark (Næstformand for Knords bestyrelse) og René van Laer (direktør for Knord).
På biledet ses Adrian Tresoglavic (konstitueret direktør for Esnord), Jes Damsted (bestyrelsesformand for Knord), Jens-Olav Pedersen (bestyrelsesformand for Esnord), Christian Grønnemark (Næstformand for Knords bestyrelse) og René van Laer (direktør for Knord).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny gigant skal uddanne unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny gigant skal uddanne unge
Nordsjælland - 14. december 2018 kl. 11:10
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En samling af flere ungdomsuddannelser i Nordsjælland kan snart blive en realitet for ca. 5.500 elever. Bestyrelserne for de to institutioner København Nord (Knord) og Erhvervsskolen Nordsjælland (Esnord) godkendte torsdag den 13. december at fusionere, hvilket formentlig bliver med virkning fra den 1. januar 2019. Den endelige fusion skal godkendes af Undervisningsministeriet, som dog allerede har godkendt en såkaldt screeningsansøgning i november.

Uddannelsesinstitutionen får efter fusionen navnet UNord, som er en forkortelse for Uddannelser i Nordsjælland.

- Vi har valgt dette navn for på én gang at signalere, at vi dækker mange uddannelser, og at vi udbyder dem i den nordlige del af Sjælland. At vi så samtidig kan beholde navnet Nord, der er fælles for de to fusionerede skoler, er ekstra godt, udtaler direktør for UNord René van Laer i en pressemeddelelse.

UNord vil kunne udbyde ungdomsuddannelser inden for både det gymnasiale område og inden for erhvervsuddannelsesområdet. Den samlede uddannelsesinstitution vil ud over ungdomsuddannelser også udbyde efter- og videreuddannelse på bl.a. transport, medico og det merkantile område.

Elever vil kunne tage en uddannelse hos UNord i fire byer: Frederikssund, Helsingør, Hillerød og Lyngby.

- Vi vil gerne styrke både ungdomsuddannelser og efteruddannelse i hele Nordsjælland, så vi er meget tilfredse med denne fusion, siger bestyrelsesformand for Esnord, Jens Olav Pedersen.

Esnord og Knord samarbejder allerede i Frederikssund, hvor begge skoler har uddannelser inden for både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser på Campus Frederikssund. Flere skoler er med i dette samarbejde, hvilket giver et bredt uddannelsesudbud i Frederikssundområdet.

- Jeg ser frem til at videreføre de erfaringer, vi har gjort os i Frederikssund til også at kunne udvikle campustanken i Helsingør og på lidt længere sigt også i Hillerød. Vi vil gerne sikre endnu bedre faciliteter og muligheder for uddannelse for unge mennesker i hele Nordsjælland, siger Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord.