26. marts 2019
Sammenlægningen af Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen Knord kan resultere i flere uddannelsessteder i Nordsjælland.  Foto: Lars Skov
Sammenlægningen af Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen Knord kan resultere i flere uddannelsessteder i Nordsjælland. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny erhvervsskole vil udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny erhvervsskole vil udvide
Nordsjælland - 18. juni 2018 kl. 04:14
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kræfterne skal bruges på at nå endnu længere ud til de nordsjællandske unge, når Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen Knord efter planen bliver lagt sammen næste år.

- Udgangspunktet er ikke at lukke uddannelser. Tværtimod vil vi gerne udvide til flere byer i forhold til de tre byer, hvor vi er i dag, siger Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord, til Frederiksborg Amts Avis.

Handelsskolen har afdelinger i Lyngby, Hillerød og Frederikssund, mens Erhvervsskolen Nordsjælland står for at uddanne unge i Helsingør, Hillerød og Frederikssund, men står det til bestyrelsesformanden, så er det afgørende at komme tættere på, hvis flere skal tage en erhvervsuddannelse.

- Unge skal længere væk for at tage vores uddannelser, når de forlader folkeskolen, i forhold til deres klassekammerater, der kan gå rundt om hjørnet for at gå i gymnasiet, siger Jens-Olav Pedersen, bestyrelsesformand for Erhvervsskolen Nordsjælland.

Knap 14 procent af de nordsjællandske unge søgte efter folkeskolen i år en erhvervsuddannelse. På landsplan var det 19,4 procent, og selvom det var en lille stigning i forhold til sidste år, så er langt op til det politiske mål på 25 procent allerede i 2020.

Uddannelsesinstitutionerne skal ifølge planen sammenlægges per 1. januar næste år, hvor Undervisningsministeriet forinden formelt skal godkende fusionen.