15. juni 2021
- Vi håber, at de første penge kan rulle ud til modtagerne i starten af december måske i slutningen af november, siger Liselotte Hohwy Stokholm.
- Vi håber, at de første penge kan rulle ud til modtagerne i starten af december måske i slutningen af november, siger Liselotte Hohwy Stokholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny corona-pulje støtter gode ideer og udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny corona-pulje støtter gode ideer og udvikling
Nordsjælland - 30. oktober 2020 kl. 04:52
Af Marianne Due

Virksomheder, der er hårdt ramt af Covid-19-pandemiens konsekvenser, kan nu se frem til få økonomisk hjælp til omstilling og innovation, når der i dag fredag den 30. oktober åbnes for ansøgninger til Omstillingspuljen.

arrow Læs også: Kritik af kriterierne for coronapulje: - Det undrer mig ekstremt meget

Der er især tænkt på virksomheder fra turisme og oplevelseserhvervene, men alle virksomheder kan komme i betragtning, når puljens 100 mio. kroner bliver fordelt. De første 50 mio. kroner uddeles her i 2020, mens der kommer endnu en ansøgningsrunde til de resterende 50 mio. kroner i første halvdel af 2021. For at komme i betragtning skal man både kunne dokumentere et væsentligt omsætningstab og præsentere nogle nye ideer, der rækker videre end den akutte krise her og nu.

FAKTA
  • Omstillingspuljen.
  • 100 mio. kroner, der uddeles ad to omgange. 50 mio. kroner nu og yderligere 50 mio. kroner efter nytår.
  • Ansøgningsrunden åbner fredag den 30. oktober kl. 12 og varer i 14 dage til fredag den 13. november.
  • Målgruppe: Virksomheder, der er hårdt ramt af Covid-19-krisen for eksempel hoteller, restauranter og konferencecentre.
  • Puljen er landsdækkende men administreres af Copenhagen Business Hub - Erhvervshus Hovedstaden.
  • Alle erhvervshuse står til rådighed med sparring i forbindelse med ansøgningen.
  • Virksomheder kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængig af deres størrelse og behov.
  • Virksomhederne kan søge om penge til at omstille eller tilpasse deres forretningsmodel. Puljen støtter også kompetenceudvikling af medarbejdere og/eller ledere, ligesom der gives støtte til køb af konkret udstyr – det kan for eksempel være en fysisk ombygning eller nye digitale løsninger.
  • Virksomheder skal selv betale 25 procent af udgifterne i forbindelse med projektet.
  • Flere oplysninger: https://ehhs.dk/ydelser-programmer-omstillingspuljen
Et godt initiativ

- Det er et godt initiativ, og man må gerne gå sammen med andre aktører, hvis man har forskellige innovative ideer, som man kan se en værdi i, siger direktør i Visit Nordsjælland Annette Sørensen.

En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kroner afhængig af størrelse, mens mindre virksomheder med under ni ansatte højst kan søge om 250.000 kroner.

Alle virksomheder kan søge

Administrerende direktør i Copenhagen Business Hub - Erhvervshus Hovedstaden, Liselotte Hohwy Stokholm, understreger, at selvom puljen er ment som et særligt løft til oplevelsesbranchen, bl.a. hoteller, restauranter og konferencecentre, er alle virksomheder, der er hårdt ramt af Covid-19-krisen, inviteret til at søge:

- Vi håber at se rigtig mange spændende ansøgninger og initiativer fra virksomheder over hele landet og fra forskellige brancher. Det vigtigste er, at man har en plan for at ville omstille sin forretning og har visioner for, hvordan man vil navigere og udvikle sig i en ændret markedssituation, siger hun og fortsætter:

Omstilling til fremtiden

- Der er mange hjælpepakker og puljer i spil nu. Denne pulje handler om at omstille sig og have et mere langsigtet perspektiv. Derfor behandler vi heller ikke ansøgningerne efter »først til mølle« men gennemgår alle ansøgninger, når fristen er udløbet den 13. november.

Liselotte Hohwy Stokholm opfordrer derfor interesserede virksomheder til at tænke sig om og få lavet en god ansøgning, inden fristen udløber.

- Man behøver ikke at haste med at sende noget ind, og hvis man ikke kan nå det i denne omgang, så kommer der en pulje mere i starten af det nye år, siger hun.

Hurtig sagsbehandling

Virksomhederne kan søge om penge til at omstille eller tilpasse deres forretningsmodel. Puljen støtter også kompetenceudvikling af medarbejdere og/eller ledere, ligesom der gives støtte til køb af konkret udstyr som for eksempel en ombygning eller nye, digitale løsninger.

- Vi håber, at de første penge kan rulle ud til modtagerne i starten af december måske i slutningen af november. Vi har sat 14 dage af til at kigge på ansøgerfeltet, og vi har også mulighed for at udbetale på forskud, så der ikke opstår likviditetsproblemer, siger Liselotte Hohwy Stokholm.

Det er Copenhagen Business Hub - Erhvervshus Hovedstaden, der håndterer ansøgningsrunderne, men alle erhvervshuse i hele landet står klar til at sparre og vejlede både med ansøgningerne til Omstillingspuljen og i forhold til andre spørgsmål omkring virksomhedsdrift i en coronatid.

arrow 110 ekstra millioner til turisme og oplevelser
17. december 2020 kl. 18:59 Opdateret: kl. 16:19
arrow Fra restaurant til delikatesse: Bolette får støtte for sin gode idé
15. december 2020 kl. 20:31 Opdateret: kl. 11:04
arrow Omstillingspuljen væltet af ansøgninger
11. december 2020 kl. 11:15 Opdateret: kl. 08:55
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?