5. juni 2020
Maja Overgård og Robbert Brouwers savnede et samlet overblik, hvor man kan søge efter overnatning i det fri. Da det ikke fandtes, lavede de selv platformen hejcamp.dk, der er gået i luften her i maj. Privatfoto
Maja Overgård og Robbert Brouwers savnede et samlet overblik, hvor man kan søge efter overnatning i det fri. Da det ikke fandtes, lavede de selv platformen hejcamp.dk, der er gået i luften her i maj. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan du booke overnatning i naturen på ny platform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du booke overnatning i naturen på ny platform
Opdateret 19. maj 2020 kl. 09:50
Nordsjælland - 19. maj 2020 kl. 09:39
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overnatninger under åben himmel på primitive lejrpladser, i shelters eller som luksuscamping det såkaldte »glamping« er blevet samlet på den nye platform hejcamp.dk, der er naturovernatningernes svar på airbnb.

Den nye platform gik i luften den 29. april og interesseren er allerede overvældende, fortæller den ene af de to stiftere bag hejcamp.dk, Maja Overgård.

- Vi har nu 50 tilmeldte brugere og har haft 1600 unikke besøgende siden vi gik i luften. De første private udlejere har også sat deres shelter til leje på siden, fortæller Maja Overgård.

Hun og kæresten Robbert Brouwers var sidste sommer på telferie ved Roskilde Fjord, og det var jagten efter den teltplads, der skabte ideen til den nye platform.

- Vi har rejst meget i udlandet og nu ville vi prøve en telttur i Danmark, men vi måtte bruge rigtig meget tid på at lede efter et godt sted. Vi savnede den gode bruger-oplevelse fra airbnb eller hotels.com, hvor man nemt kan søge, blive inspireret af fede billeder og læse om oplevelser i nærheden, fortæller Maja Overgård.

Det skal være lettere at finde sovepladserne

De satte sig derfor for at skabe den nye bookingplatform, der kan gøre det mere tilgængeligt for alle at komme ud i naturen.

- Vi har samlet både de offentlige muligheder, som man også kan finde via Naturstyrelsens app udinaturen.dk, men også de private. der har et fedt shelter i baghaven, som de gerne vil leje ud, fortæller Maja Overgård, der selv stammer fra Herning og beskriver sig selv som en del af en generation, der ikke har den store erfaring med at sove ude.

- Når man er ny i naturen, så er der en tryghed i at vide, at ens shelter er booket og står klar til en og at man måske også kan komme på et toilet. Nu kan vi jo ikke bare rejse til Bali, så vi vil gerne have vores generation ud i naturen og sove der. Der er jo fedt, når man først kommer afsted. Vores ambition er at åbne naturen og vise mulighederne både for de hardcore, der har prøvet det før og for alle dem, der ikke er vokset op ude i naturen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?