18. januar 2019
De nordsjællandske stier til parforcejagt blev brugt af kongen og hans følge, hvor formålet var at løbe dyret træt på de lange lige stier og til sidste sætte det afgørende stød ind.
gallery icon

Se billedserie

De nordsjællandske stier til parforcejagt blev brugt af kongen og hans følge, hvor formålet var at løbe dyret træt på de lange lige stier og til sidste sætte det afgørende stød ind.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællandske jagtstier med i storstilet europæisk projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællandske jagtstier med i storstilet europæisk projekt
Nordsjælland - 14. juni 2018 kl. 14:10
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kongens jagtstier i Nordsjælland er udvalgt til et stort europæisk turismeprojekt for UNESCOs verdenskulturarv.

Mandag den 18. juni kommer mødes repræsentanter fra i alt 34 europæiske seværdigheder i det nordsjællandske parforcejagtlandskab.

- For første gang etablerer vi nu et fælles europæisk turismesamarbejde. Formålet er ikke bare at skabe oplevelser og vække verdensarven til live i form af vores nye website, men også at opfordre turisterne til at rejse bæredygtigt, tage del i lokale kulturelle aktiviteter og støtte det kreative erhverv. Vi giver vores bud på de verdensarv steder, der i den grad fortjener ekstra opmærksomhed, og som vi mener kan få turisterne til at få øjnene op for diversiteten i Europas kulturhistorie, siger Peter Debrine, Senior Projekt Officer, UNESCO, i en pressemeddelelse.

Jagtstierne kommer i fint selskab med både det græske bjerg Olympen og det franske slot Versailles, hvor i alt 34 seværdigheder er udvalgt blandt 366 seværdigheder. I samarbejde med National Geografic vil UNESCO få flere internationale turister til at besøge Europas kulturperler. Det vækker begejstring blandt de seks nordsjællandske kommuner, der har parforcejagtstierne, og VisitNordsjælland ser et stort potentiale i projektet.

- Eksponering af Parforcejagtlandskabet sammen med Europas ypperste kulturperler vil uden tvivl få internationale turister til at få øjnene op for vores unikke natur, men også for den historie, der ligger gemt i det særegne landskab. Vi ved, at turister rejser efter UNESCO-kulturarv og forventer med dette tiltag at se flere turister bevæge sig ud i landskabet for at få et lille stykke nordsjællandsk kulturhistorie med hjem, udtaler Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

Kulturarvstopmødet varer fra den 18. til den 20. juni.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk