21. maj 2019
Nils Foss sagde officielt farvel til positionen i toppen af sit livsværk Foss A/S i 2006, da han forlod posten som bestyrelsesformand for sit livsværk. Onsdag i denne uge døde han, kort efter sin 90 års fødselsdag. Foto: Lars Skov
Nils Foss sagde officielt farvel til positionen i toppen af sit livsværk Foss A/S i 2006, da han forlod posten som bestyrelsesformand for sit livsværk. Onsdag i denne uge døde han, kort efter sin 90 års fødselsdag. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Industri- og rigmand Nils Foss er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industri- og rigmand Nils Foss er død
Nordsjælland - 17. maj 2018 kl. 16:06
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Industrimanden Nils Foss er død. Han døde onsdag. Han blev 90 år.

arrow Læs også: Sådan håndterer Foss den store vækst

Nils Foss stiftede sammen med sin far en af Danmarks helt store erhvervssucceser, den familieejede virksomhed Foss A/S, som med hovedsæde i Hillerød udvikler og producerer højteknologisk måleudstyr til landbruget og fødevarebranchen.

Firmaet grundlagde Nils Foss sammen med sin far i 1956. Virksomheden har i dag 1370 medarbejdere på verdensplan og er en del af det familieejede holdingselskab N. Foss & Co. Familien Foss' formue er de seneste år vokset. Den blev i 2017 listet som den ottenderigeste familie i Danmark med en formue på 12,3 milliarder kroner.

Nils Foss sagde officielt farvel til positionen i toppen af sit livsværk i 2006, da han forlod posten som bestyrelsesformand. I dag er det sønnen Peter Foss, der sidder for bordenden ved bestyrelsesmøderne i familievirksomheden.

Nils Foss blev født på Frederiksberg, blev student fra Gentofte Statsskole og var færdiguddannet civilingeniør i 1952. Med sit uddannelsesvalg fulgte han i fodsporene på både sin far og farfar.

Foruden at have været direktør og bestyrelsesformand i Foss har Nils Foss været adm. direktør for den danske cementkoncern FLSmidth. Nils Foss' farfar, Alexander Foss, var i sin tid partner i netop FLSmidth, som han var med til at opbygge fra slutningen af 1800-tallet.

Nils Foss har været medlem af hovedbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti og var fra 1989-1996 formand for Dansk Flygtningehjælp.

Nils Foss efterleves af sin hustru, kunstmaleren Dorte Foss. Parret boede helt ud til Øresund i Skodsborg.

arrow Foss med nyt rekordregnskab
25. marts 2019 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:38
arrow Foss opkøber jysk firma
06. november 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 21:36
arrow Hillerødfirma sætter rekord med omsætning for milliarder
22. marts 2018 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:40