26. maj 2019
Danstrup Hegn er en del af Kongernes Nordsjælland. Foto: Marianne Lund Ujvári
Danstrup Hegn er en del af Kongernes Nordsjælland. Foto: Marianne Lund Ujvári
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nationalparkens kommende råd skal dække helt bredt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalparkens kommende råd skal dække helt bredt
Nordsjælland - 09. november 2018 kl. 14:28
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvem skal rådgive og komme med forslag til bestyrelsen for nationalpark Kongernes Nordsjælland? Det spørgsmål skal afklares de kommende måneder, og processen indledes med et informationsmøde den 19. november i Hillerød.

- Vi indbyder alle organisationer og interesseorganisationer til mødet, og vi satser på at få et råd, som er så bredt sammensat som muligt, siger sekretariatschef Marianne Lund Ujvári, Kongernes Nordsjælland.

På forhånd har bestyrelsen bestemt, at man vil have seks temaer dækket ind med tre repræsentanter i rådet inden for hvert tema. De seks temaer er: natur, geologi og landskab, kulturhistorie, friluftsliv, erhverv og turisme samt formidling, undervisning og forskning. Samtidig skal de i alt 18 medlemmer dække af for alle hjørner af nationalparken, der dækker områder i Hillerød, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Helsingør kommuner.

Råd får to poster
De 18 nye rådsmedlemmer skal findes blandt interesse- og erhvervsorganisationer, lokale myndigheder, erhvervsliv og foreninger med interesse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland for at sikre den lokale opbakning til nationalparken.

De kan indstille til nationalparken, hvem de mener bør sidde i rådet. Rådet kan ikke beslutte noget på vegne af parken, men får dog to pladser i selve bestyrelsen.

- Nationalparken dækker et kæmpestort geografisk område: fra Lynæs i vest, Helsingør i øst, Dronningmølle i nord og Store Dyrehave i syd. Vi vil i bestyrelsen gerne have et så bredt sammensat nationalpark- råd som muligt. Vi opfordrer derfor alle interesserede foreninger og organisationer til at indstille kandidater til rådet, siger Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Seks ekstra
Udover de 18 pladser, som findes via indstillinger, så har bestyrelsen mulighed for selv at udpege op til seks ekstra medlemmer af rådet.

- Det kan være, at bestyrelsen finder, der mangler en repræsentant med specielle kompetencer eller lokalkendskab til et bestemt område, som man gerne vil have belyst, siger Marianne Lund Ujvári.

Fristen for at indstille medlemmer til rådet er sat til søndag den 16. december. Herefter skal bestyrelsen træde sammen og udpege rådet.

- Planen er, at bestyrelsen på sit møde i januar 2019 kan udpege nationalparkrådet, som så kan træde sammen første gang i februar, siger sekretariatschefen.

Informationsmødet om nationalparkrådet afholdes mandag den 19. november 2018 klokken 19 til 21 på Frederiksborg Gymnasium og HF, Carlsbergvej 15, 3400 Hillerød.