27. juni 2019
Realdania i gang med anden runde af »Hovedbyer på forkant«. Indkalder projekter, der kan styrke byernes liv, Helsingør er en af de byer, jhvor Realdania tidliger ehar været emd til at omdanne bybilledet.
Realdania i gang med anden runde af »Hovedbyer på forkant«. Indkalder projekter, der kan styrke byernes liv, Helsingør er en af de byer, jhvor Realdania tidliger ehar været emd til at omdanne bybilledet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner på vej til bymidter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner på vej til bymidter
Nordsjælland - 11. februar 2019 kl. 04:08
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Små 60 millioner kroner, så mange penge er i spil til at styrke livet i bymidten, når Realdania her i foråret uddeler støtte til landdistriktkommuner, der ønsker at styrke deres hovedbyer For et år siden gav Realdania gennem programmet »Hovedbyer på forkant« støtte til 11 kommuner. På Sjælland fik både Kalundborg og Vordingborg del i midlerne.

arrow Læs også: Frivillige rejser 4,2 mio. til bymidten

Nu gennemføres anden ansøgningsrunde om de resterende 59 millioner ud af de i alt 73 mio. kr., som den filantropiske forening har sat af til det formål at give bymidter nyt liv i en tid, hvor handelens rolle i byerne mindskes.

- Hvor der sidste år overvejende blev givet støtte til at udarbejde planer, så har anden runde, med ansøgningsfrist den 28. februar, fokus på konkrete projekter der kan ses i bybilledet. Det kan være at skabe nye byrum, nyindretning af tomme lokaler eller lignende, siger projektchef Astrid Bruus Thomsen, Realdania, til Frederiksborg Amts Avis.

For at få støtte skal der lokalt lægges samme beløb, som Realdania uddeler til et projekt. Hver enkelt projekt kan maksimalt støttes med 8-10 millioner kroner.

Helsingør har tidligere - uden for det aktuelle støtteprogram - samarbejdet med Realdania om at etablere Helsingør Kulturhavn, som har omdannet byens gamle værftstbygninger til et kulturcenter, samtidig med at der er anlagt et helt nyt museum for Søfart og en del af Kronborgs fæstningsværker er genskabt.

- For Helsingør har Realdania været en meget vigtig brik til at omdanne nogle slidte værftsbygninger til en levende kulturhavn og transformere området til en motor for oplevelser, turisme og kultur, siger borgmester Benedikte Kiær (K).