11. maj 2021
Det tager i snit 154 dage at sælge et hus i Nordsjælland. Liggetiderne er faldet - mest i Frederikssund, Halsnæs og Gribskov
Det tager i snit 154 dage at sælge et hus i Nordsjælland. Liggetiderne er faldet - mest i Frederikssund, Halsnæs og Gribskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere fart på hussalget i vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere fart på hussalget i vest
Nordsjælland - 20. juli 2017 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Alt efter hvilken nordsjællandsk kommune huset ligger i, tager det i gennemsnit mellem 124 og 177 dage at få et hus solgt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis ud fra en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Mens det i gennemsnit tager 177 dage at få solgt parcelhuset i Gribskov, så tager det kun 124 dage i Egedal kommune. Den gennemsnitlige liggetid for et parcelhus i Nordsjælland er 154 dage.

- Det er klart, at det går hurtigere at sælge sit hus i Nordsjælland end mange andre steder i Danmark, da mange gerne vil bo tæt på København, siger konsulent Maria Schougaard Berntsen, Dansk Byggeri.

Selvom et hussalg i Gribskov med 177 liggedage tager længst tid i Nordsjælland, så oplever kommunens hussælgere et fald i antal liggedage på 10 procent fra 1. halvår 2016 til 1. halvår 2017, kun overgået af Frederikssund (22 pct), Halsnæs (20 pct) og Egedal (13 pct)

Siden første halvår af 2016 er liggetiderne steget en smule i Fredensborg, Allerød og Hillerød, mens det altså går den rigtige vej i Frederikssund, Halsnæs og Gribskov, hvor liggetiderne er faldet med henholdsvis 43, 36 og 19 dage i gennemsnit.

Udviklingen er positiv for håndværksvirksomhederne i området.

- I Nordsjælland er der mange mindre virksomheder, som mest arbejder for private, og det kan mærkes, fordi der ganske enkelt er kortere mellem de renoveringsopgaver, som typisk kommer, når et hus bliver solgt, og en ny familie flytter ind. Dem er der mange af, når salget af huse går hurtigt, og det har helt naturligt indflydelse på antallet af arbejdspladser og lærepladser i de lokale virksomheder, siger Maria Schougaard Berntsen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?