17. april 2021
Knord udklækker hvert år stribevis af studenter i Lyngby, Hillerød og Frederikssund.
gallery icon

Se billedserie

Knord udklækker hvert år stribevis af studenter i Lyngby, Hillerød og Frederikssund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Megastor skolefusion på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Megastor skolefusion på vej
Nordsjælland - 31. maj 2018 kl. 00:10
Af Palle Høj

En samling af de erhvervsrettede uddannelser i Nordsjælland kan være på vej for 5.500 elever og 680 ansatte. København Nord (Knord) og Erhvervsskolen Nordsjælland (ESnord) - med hovedadresser i henholdsvis Lyngby og i Hillerød - undersøger muligheden for at fusionere med virkning fra den 1. januar 2019. Formålet er at styrke uddannelsesudbuddet i hele Nordsjælland, skriver skolerne i en fælles pressemeddelelse.

Mandag meddelte Uddannelsesministeriet, at ministeriet ser med positive øjne på en samling af skolerne, der udbyder uddannelser som HHX, STX, EUX, 10. klasse og et bredt udsnit af klassiske erhvervsuddannelser som murer, mekaniker, tømrer, elektriker, bager mv.

- Vi vil hellere samarbejde end konkurrere, når det gælder arbejdet med at sikre kvalificerede og kompetente medarbejdere til virksomhederne i Nordsjælland. Og det er jo det, der er formålet med vores skoler, siger Jes Damsted, formand for Knord og Jens-Olav Pedersen, formand Esnord i pressemeddelelsen.

De fremhæver, at fremtiden kræver styrkede uddannelser, og at både virksomheder og medarbejdere har brug for fusionen.

Samtidig betyder det også en oprustning af efter- og videreuddannelsesmulighederne i hele Nordsjælland.

- Med samlingen styrker vi kompetencerne på arbejdsmarkedet i Nordsjælland, både på det merkantile område og på håndværkerområdet. På det merkantile område får vi bedre sammenhæng mellem de forskellige skoler og lokaliteter, siger Jes Damsted, formanden for Knord.

Det konkrete arbejde med samlingen skal foregå frem mod årsskiftet. Der er ikke tale om, at alle skal samles på en adresse, men der kan ske flytninger af nogle uddannelser mellem de skoler, der indgår i fusionen.

De to skoler har tilsammen 5.500 elever og 680 undervisere. Den samlede årlige omsætning er på 510 millioner kroner.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?