12. august 2020
Hotel Marienlyst er et af de hoteller, som både har renoveret og øget værelseskapaciteten de senere år
Hotel Marienlyst er et af de hoteller, som både har renoveret og øget værelseskapaciteten de senere år
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Markant flere hotelgæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Markant flere hotelgæster
Nordsjælland - 25. februar 2019 kl. 04:11
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællandske hotelværelser var yderst efterspurgte sidste år, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Destinationens hoteller havde tilsammen i 2018 hele 435.200 overnatninger, hvilket er en stigning på 8,8 procent sammenlignet med 2017. Antallet dækker både feriegæster som erhvervsturister.

arrow Læs også: Sælger halvdel af kendt badehotel for 500 millioner

- Der er kommet flere kvalitetssenge i Nordsjælland. Og der er ingen tvivl om, at de flotte tal for hotelovernatninger skyldes det kvalitetsløft, vi har set på flere hoteller gennem de senere år. Det gør Nordsjælland til en attraktiv destination, at der er flere gode og kvalitetsbevidste overnatningssteder at vælge imellem, og det trækker turister til, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland, der er turistorganisation for Hillerød, Helsingør, Fredensborg, Gribskov og Halsnæs kommuner.

Set under et steg antallet turistovernatninger i 2018 med 2,9 procent i Nordsjælland, mens der i hele landet var en fremgang på 2,7 procent sammenlignet med året før. Nordsjælland har haft 40.600 flere overnatninger i 2018 fordelt over hele destinationen, og det er især de udenlandske turister, der har lagt flere overnatninger i 2018.

- Vi kan se en fremgang på 3,3 procent i udenlandske turister, mens 2,7 procent flere danske turister har overnattet i Nordsjælland i 2018 sammenlignet med året før. Især i Sverige har man igen fået øjnene op for destinationen. 4.200 flere svenske turister har overnattet i Nordsjælland i 2018, hvilket er en stigning på 5,5 procent i forhold til året før, siger Anette Sørensen.

I 2018 var 31 procent af overnatningerne i Nordsjælland udenlandske, mens de resterende var danske.

Gennem de seneste par år har blandt andet hotel Marienlyst i Helsingør både øget kapaciteten og renoveret andre dele af hotellet, men og hotel Bretagne i Hornbæk og Hornbækhus har været gennem renoveringer. det samme har Hotel Strand Gilleleje, der efter et ejerskifte har været gennem en omfattende modernisering.

arrow Ny havsvømmebane indvies
28. juni 2019 kl. 07:43 Opdateret: kl. 14:58
arrow Ny køkkenchef på Marienlyst
26. februar 2019 kl. 15:38 Opdateret: kl. 13:40
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?