8. august 2020
Efter smæk ved folketingsvalget og senest yderligere frafald af et mandat er Liberal Alliance nu folketingets næstemindste parti. Men der er intet galt med partiets liberale værdier, mener tidligere folketingsmedlem May-Britt Kattrup. Foto Allan Nørregaard
Efter smæk ved folketingsvalget og senest yderligere frafald af et mandat er Liberal Alliance nu folketingets næstemindste parti. Men der er intet galt med partiets liberale værdier, mener tidligere folketingsmedlem May-Britt Kattrup. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA vil op på hesten igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA vil op på hesten igen
Nordsjælland - 18. november 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

13-4-3. Først et kanonvalg i juni 2015, så en voldsom øretæve og kun fire mandater ved det seneste folketingsvalg i sommer, og så et farvel til en fjerdedel af folketingsgruppen, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille tog sit tøj og gik - for kort efter at stifte partiet Fremad. Nu skal Liberal Alliance imidlertid forsøge at rejse sig, fortæller May-Britt Kattrup, der nåede at sidde en enkelt periode i Folketinget for partiet og nu gør status forud for en række regionale møder, som skal være med at genrejse partiet.

arrow Læs også: Redaktør om måling: Ammitzbøll-Bille og Egelund må være bekymrede

- Vi skal fortælle, at vi stadig er her og at vi kæmper videre. Partiet er i en meget svær situation. Men vi, der er tilbage, kommer til at kæmpe for de liberale værdier, siger May-Britt Kattrup, der bakker 100 procent op om den nye formand Alex Vanopslagh. Hun mener der trods nedgangen er grund til optimisme.

- Vi har ikke set den samme afskalning i medlemsskaren som i folketingsgruppen. Siden valget har vi fået 1000 nye medlemmer, og vi har stadig profiler som Merete Riisager, der stiller op som ny landsformand, lige som Joachim B. Olsen stadig er medlem og støtter partiet. Så selvom det er trist med yderligere splittelse i den liberale familie, så kan vi ikke gøre andet end at kæmpe videre, siger May-Britt Kattrup, der samtidig siger, at hun er parat til at genopstille ved næste valg.

arrow FAKTA: Så mange mandater står partierne til lige nu
18. november 2019 kl. 10:34 Opdateret: kl. 10:36
arrow Partiet Fremad skraber bunden i meningsmåling
18. november 2019 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:22
arrow Efter valget - Hvad så nu for Liberal Alliance?
18. november 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:26
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?