25. september 2020
Radikal utilfredshed med transportminister Benny Engelbrechts udmelding til kystbane-borgmestre
Radikal utilfredshed med transportminister Benny Engelbrechts udmelding til kystbane-borgmestre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystbanen har brug for penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystbanen har brug for penge
Nordsjælland - 12. september 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er for uambitiøst, når transportminister Benny Engelbrecht (S) fortæller en række nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden, at han vil undersøge, om samarbejdet med svenskerne kan forbedres, så forsinkelser fra Sverige nedbringes til gavn for passagererne på Kystbanen.

- Der er tale om ansvarsfralæggelse fra ministerens side. For det Radikale Venstre er det slet ikke nok at lægge pres på svenskerne. I et kommende transportforlig skal der investeres i Kystbanen, siger det nordsjællandske folketingsmedlem Kristian Hegaard, der understreger, at han har clearet sin melding med sit partis transportordfører.

Kristian Hegaard har bedt ministeren kommentere den Cowi-rapport, som kystbane-kommunerne har fået udarbejdet - og som rummer en række forbedringsforslag på kort og langt sigt for punktligheden på kystbanen.

- Kystbanen er Danmarks mest brugte bane og meget central for hovedstadens udvikling. Den borgerlige regering afsatte præcis nul kroner til forbedringer i deres trafikforlig.

Det må ikke gentages. Vi skal ikke have flere, der som den tidligere pendlerformand kaster håndklædet i ringen, siger Kristian Hegaard med henvisning til til, at den afgåede pendlerformand for kystbanen nu er blevet bilpendler efter 38 år som togpendler på strækningen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?