11. december 2019
Carl Bruun er ikke overrasket over kritikken. Foto: Lars Skov
Carl Bruun er ikke overrasket over kritikken. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af ny formand for nationalpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af ny formand for nationalpark
Nordsjælland - 04. februar 2018 kl. 16:36
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valget af landmand Carl Frederik Bruun som første formand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland vækker fortsat kritik.

Folketingsmedlem Christine Antorini (S) er sit partis nationalparkordfører, og hun kan ikke se logikken i valget af Bruun.

- Der er meget overraskende, at miljøministeren har udpeget en formand for Kongernes Nordsjælland, der har været aktiv i den offentlige debat som modstander af nationalparken og som kun ønsker et ganske lille areal af sin egen landbrugsjord med i nationalparken, siger Christine Antorini.

Christine Antorini har stillet spørgsmål til miljøministeren om begrundelsen for udpegning af Carl Frederik Bruun som formand samt bedt ministeren kommentere kritikken fra flere organisationer repræsenteret i bestyrelsen for nationalparken.

På Twitter formanden for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bischopp-Larsen kritiseret valget.

»Vi undrer os gevaldigt over, at ministeren nu vil sætte en konventionel landmand - der ikke ønsker sin egen jord med i nationalparken - til at vogte over nogle af de største naturperler på Sjælland«, skriver hun.

Også forskere på kritiseret valget.

Seniorforsker ved Aarhus Universitet Rasmus Ejrnæs er én blandt en række kritikere af ministerens valg:

- Når man sætter en landmand i spidsen, får man en formand, der har meget forstand på landbrug. Men som næppe har så meget viden om at forvalte natur. Dette er blot det seneste eksempel på, at politikerne ikke tager ansvar for nationalparkerne, siger han til Altinget.

Fredag bragte Frederiksborg Amts Avis et interview med Carl Frederik Bruun, som med 35 hektar er i top fem blandt de 200 private jordejere, der har jord i den nye nationalpark.

Carl Frederik Bruun driver til daglig Esromgaard, der ligger ved Esrum Sø i Nordsjællland er ikke overrasket over kritikken, selvom han finder den uberettiget.

- Det er forventeligt, at nogen er skeptiske, når jeg har det største landbrug i Nordsjælland. Men jeg arbejder 110 procent for naturen i nationalparken, siger Carl Frederik Bruun til Altinget.

Han er bestemt ikke imponeret over den meget hurtige kritik fra folk, der ikke kender ham.

- Det er et udtryk for en tilbagevendende misforståelse om landmænd. Men landmænd lever af, i og med naturen. Vi er lige så glade for natur, som alle mulige andre er, siger Carl Frederik Bruun.