16. februar 2019
Mandag den 3. september træder en ny omorganisering i kraft i Nordsjællands Politi. Men det er endnu et skridt i den forkerte retning væk fra borgerne, mener en lang række politifolk, Frederiksborg Amts Avis har talt med. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Mandag den 3. september træder en ny omorganisering i kraft i Nordsjællands Politi. Men det er endnu et skridt i den forkerte retning væk fra borgerne, mener en lang række politifolk, Frederiksborg Amts Avis har talt med. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik: Forhold mellem borgere og politi ødelagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik: Forhold mellem borgere og politi ødelagt
Nordsjælland - 03. september 2018 kl. 06:14
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forholdet og tilliden mellem politiet og borgerne er gradvist ved at blive ødelagt.

arrow Læs også: Uroen ulmer i politiet: Betjente er bekymrede for kontakten til borgerne

Det mener flere erfarne politifolk og efterforskere i Nordsjælland Politi, Frederiksborg Amts Avis, har talt med. Ingen ønsker at stå frem med navn, da de frygter for deres job, men avisen kender deres fulde identitet.

- Nærpolitiet og det tætte forhold og ikke mindst kendskab til lokalmiljøet er væk. Det er ikke mange år siden, at der var politistationer i mange mindre byer, og lokale politibetjente patruljerede på gader og stræder og brugte tid på at tale med borgerne. Det gav tryghed. I dag er det nærmeste, mange kommer på politiet, når de passerer en af vores fotovogne, lyder det blandt andet fra en politimand.

Mandag den 3. september træder en ny omorganisering i kraft i Nordsjællands Politi. Flere afdelinger bliver flyttet rundt eller delt på nye måder. Vægge brydes ned, mens andre bygges op, og en helt ny forebyggende enhed ser dagens lys. Ifølge en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi skal den nye struktur styrke efterforskningen, giver mere nærhed og et endnu mere effektivt politi. Men hvad der kan se pænt ud på papiret kan være noget rigtig skidt i praksis, påpeger flere politifolk, avisen har talt med.

- Det er rigtigt, at der nu blandt andet indsættes en områdebetjent i hver kommune, og det er selvfølgelig bedre end ingenting. Men det er også lidt historien om kongens nye klæder, for den nye områdebetjent kommer ikke til at gå på gader og stræder. Han kommer til at tilbringe tid på rådhuset. Derfor kalder vi lidt i sjov de nye områdebetjente for »borgmesterpolitiet«. Det er ren signalpolitik. Alle de betjente, der tidligere havde lokalkendskab er væk for længst. Nu har man fundet ud af, at det nok var en fejl, og så prøver man at tilfredsstille de kritiske røster ved at oprette områdebetjente. Men det er slet ikke nok, kan jeg sige med mine mange års erfaring. Der er brug for politi tilbage i eksempelvis hovedgaderne og indkøbscentrene. Der er brug for synlighed, siger en ældre politimand blandt andet til Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

arrow Politidirektør afviser kritik fra politifolk
03. september 2018 kl. 10:03 Opdateret: kl. 16:24
arrow Fællestillidsmand bekræfter uro i politiet
03. september 2018 kl. 10:01 Opdateret: kl. 16:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk