29. marts 2020
Regionspolitikere fra S, K og V stiller byge af spørgsmål om situationen på hospitalet i Frederikssund
Regionspolitikere fra S, K og V stiller byge af spørgsmål om situationen på hospitalet i Frederikssund
Foto: Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver svar om hospitals-uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver svar om hospitals-uro
Nordsjælland - 15. juli 2017 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En stribe regionspolitikere kræver nu svar om situationen omkring indskrænkningen af åbningstiden på akutafdelingen i Frederikssund fra 1. juli, en bølge af opsigelser fra Frederikssunds-sygeplejersker efter pålæg om vagter i Hillerød og kritik af manglende høring i forbindelse med omlægningen af arbejdet på Nordsjællands Hospital. Det skrver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Direktør: Ingen planer om at lukke hospital

- Venstre beder om en redegørelse for situationen på akutafdelingerne på Hillerød og Frederikssund samt baggrunden for lukningen i Frederikssund og samlingen af kompetencer i Hillerød. Vi vil også høre, om det er korrekt, at ændringerne har medført opsigelser, og hvad der gøres for at sikre den nødvendige dækning, så borgerne kan have tillid til, at de kan blive hjulpet, når de henvender sig i Hillerød og Frederikssund, siger Anne Ehrenreich (V), der håber på hurtige svar fra regionens administration.

- Situationen er akut, da der er pres på akutmodtagelsen i Hillerød. Hvis ikke vi får hurtigt svar på vores spørgsmål, så er det noget vi må diskutere under budgetforhandlingerne, som indledes i uge 33, siger hun.

Regionsrådsmedlem Per Tærsbøl (K) vil høre, hvilke konsekvenser omlægningen får for patienter, pårørende og personale.

- Hvordan kan man administrativt vælge at reducere servicen for borgerne så markant, som man har gjort ved den reducerede åbningstid på akutklinikken i Frederikssund, uden at dette har været politisk behandlet, spørger han.

At beslutningen om omlægningen tilsyneladende ikke har været behandlet i hospitalets MED-udvalg, undrer både Per Tærsbøl og Per Seerup Knudsen (S), der bor i Frederikssund.

- Jeg vil gerne vide, hvordan det har været sikret, at personalet og de forhandlingsberettigede organisationer inddrages ved ændringer, der har betydning for medarbejdernes beskæftigelse? Og om den anvendte procedure giver anledning til overvejelser om ændringer i fremtiden, siger sidstnævnte.