24. august 2019
Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe fortæller, at politikerne på Christiansborg »sladrer« om, at valget til Europa-Parlamentet kan blive flyttet til en helt ny dato.
Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe fortæller, at politikerne på Christiansborg »sladrer« om, at valget til Europa-Parlamentet kan blive flyttet til en helt ny dato.
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korridorsnak om ny dato til EP-valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korridorsnak om ny dato til EP-valg
Nordsjælland - 21. marts 2019 kl. 20:30
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I oktober sidste år blev det fastlagt, at valget til Europa-Parlamentet skal afvikles søndag den 26. maj i år.

arrow Læs også: Valgpilen peger på 26. maj

Men nu drister folketingsmedlem Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti sig til at sige højt, hvad der tilsyneladende er et samtaleemne i korridorerne på Christiansborg:

At valget til Europa-Parlamentet muligvis flyttes til den 23. maj, som dermed også kommer i spil som en dato for det folketingsvalg, der er stærkt på vej.

- Man kunne forestille sig, at vi skal stemme til begge valg den 23. maj, men at stemmerne til EU-valget først tælles op den 26. maj, siger Marlene Harpsøe til Frederiksborg Amts Avis.

Dette scenarie har Økonomi- og Indenrigsministeriet fået flere henvendelser om på det seneste - mest fra journalister.

Hvorvidt det juridisk er muligt at flytte valgdatoen er ikke afklaret i ministeriet, der ikke udtaler sig til citat i spørgsmålet, der betragtes som hypotetisk.

Ministeriet svarer heller ikke på, om en af henvendelserne om en flytning af datoen er kommet fra Statsministeriet.

Det er op til Danmark selv at beslutte datoen for valget til Europa-Parlamentet. Fire dage er stillet til rådighed fra EU, fra torsdag den 23. maj til og med søndag den 26. maj. Danmark har som nævnt allerede valgt den 26. maj.