15. august 2020
Nu kan byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland endelig gå i gang. Illustration: Herzog de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Nu kan byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland endelig gå i gang. Illustration: Herzog de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontrakt på nyt hospital underskrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrakt på nyt hospital underskrevet
Nordsjælland - 06. december 2019 kl. 09:52
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland kan nu gå i gang efter, at Region Hovedstaden har underskrevet den endelige kontrakt med NCC som hovedentreprenør. Kontrakten på projektets første fase udgør ca. 1,2 mia. kr. ud af den samlede entreprenøropgave på ca. 2,4 mia. kr.

Det nye Nordsjællands Hospital i Hillerød er det sidste af de store supersygehuse, der skal opføres i Danmark.

- At skulle opføre et hospital af denne størrelse med alt, hvad det indebærer af entreprenørydelser og digitale byggestyringsprocesser ligger rigtig godt til os, og vi ser frem til at tage hul på opgaven" siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Den underskrevne kontrakt gælder alene fase 1, der omfatter byggemodning, jord-, kloak-, beton- og stålarbejder. Fase 1 udgør 1,2 mia. kr. af det samlede budget.

Samtidig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser til lukning med facader og tag - altså tag, vinduer med videre, der gør bygningen tæt samt en serviceby til hospitalet. Endelig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser vedrørende aptering, det vil sige udførelsen af de faste, indvendige dele af bygningen, installationsarbejder af for eksempel ventilationer, rør og kabler) og terrænarbejde.

Forudsætningen for at fase 2 og fase 3 kan indgå i NCC's hovedentreprise er, at indkøb og styring af entrepriserne kan holdes inden for bygherrens budget, hvilket NCC sammen med bygherre skal vurdere i næste fase.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?