19. maj 2019
Vi bør studere OPP-samarbejdet om et hospitalskøkken i Region Syddanmark, siger Venstres gruppeformand Martin Geertsen
Vi bør studere OPP-samarbejdet om et hospitalskøkken i Region Syddanmark, siger Venstres gruppeformand Martin Geertsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køkkenkampen er ikke slut for nyt sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenkampen er ikke slut for nyt sygehus
Opdateret 07. november 2018 kl. 05:43
Nordsjælland - 07. november 2018 kl. 04:15
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når de første patienter bliver indlagt på det nye universitetshospital i Odense i 2023, vil den mad, de får tilbudt, være lavet i et nybygget eget køkken. Et bredt flertal i det syddanske regionsråd mandag besluttede at bygge et nyt køkken ved det nye universitetshospital i Odense i et offentligt-privat partnerskab. Modellen vækker interesse i regionsrådet i Hovedstaden, men modellen vil ikke umiddelbart kunne overføres til det kommende nybyggede hospital i Hillerød. Her er et produktionskøkken blevet sparet væk, således at maden skal leveres udefra.

- Vi har tidligere undersøgt, om et offentligt-privat samarbejde om et køkken er en mulighed i Nordsjælland. Men problemet er stadig, at uanset hvilken model vi vælger, så skal den samlede pris for hospitalet holdes inden for det faste, maksimale budget, som er sat af fra statens side til kvalitetsfondsprojektet, siger Venstres gruppeformand Martin Geertsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han ønsker dog ikke definitivt at lukke døren til en OPP-løsning, og han mener, man nu bør dykke ned og ser nærmere på, hvordan modellen er skruet sammen i Region Syddanmark.

Det ny Universitetshospital i Odense er også et kvalitetsfondsprojekt, og her er prisen for et nyt køkken sat til cirka 80 millioner kroner. Cirka samme pris et køkken på Nyt Hospital Nordsjælland vurderes at koste.

Det nye køkken i Odense skal dog - udover mad til patienterne på Nyt OUH - også levere mad til patienterne i det psykiatriske hospital, der bygges for regionens egne penge og patienterne på sygehuset i Svendborg. Derfor er det kun cirka halvdelen af de 80 millioner kroner, der skal findes i kvalitetsfondsprojektet, ved at spare et tilsvarende beløb et andet sted på hospitalsbyggeriet.