24. oktober 2020
Miller Benneweis forlod Cirkus Benneweis i 1995 og billedet her er fra hans engagement med Cirkus Arena. Foto: Steen Ole /ritzau/Scanpix
Miller Benneweis forlod Cirkus Benneweis i 1995 og billedet her er fra hans engagement med Cirkus Arena. Foto: Steen Ole /ritzau/Scanpix
Foto: STEEN OLE/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt cirkusartist død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt cirkusartist død
Nordsjælland - 24. februar 2020 kl. 00:31
Af Palle Høj

Tidligere hestedressør Miller Benneweis er død efter længere tids sygdom. Det oplyser cirkus-dk til Frederiksborg Amts Avis. Miller Benneweis afgik ved døden 21. februar. Han blev 62 år.

Døbenavnet var Michael, men han blev aldrig kaldt andet end Miller. Som søn af Sonny Benneweis og dennes første kone Lis Tolver Jensen var han så at sige født til et liv i cirkus - i vel nok Danmarks mest kendte cirkusfamilie. Som sin far blev han dressør og kastede især sin kærlighed på hestene, medens hans storebror Kim mere var til elefanter. Der var dog et par sæsoner, hvor Miller fremviste elefanter i Cirkusbygningen i København. Men det først og fremmeste hestene, han blev kendt for.

Sin debut som hestedressør fik Miller Benneweis i Cirkus Benneweis' telt i 1974, kun 16 år gammel. Året efter var han i Cirkusbygningen, som den gang blev drevet af Eli Benneweis, med både heste og elefanter. Til og med 1995 arbejdede han for Cirkus Benneweis, fra 1987 sammen med ægtefællen Anjes, og viste altid elegante numre med flotte og velplejede heste. Efter sæsonenen i 1995 forlod han Cirkus Benneweis efter en familiestrid, og ægteskabet med Anjes holdt heller ikke.

Fra 1998 til 2001 fremviste han heste i Cirkus Arena. I 2004 stod han for hestenumrene i Cirkus Dannebrog. Han arbejde siden blandt andet som pladsmand mv. i Cirkus Dannebrogs vinterkvarter.

Cirkus Benneweis har siden 2015 officielt holdt pause.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?