28. februar 2020
De konservative fik et meget flot valg i Rudersdal med en fremgang på små 10 procentpoint. Her ses den konservative partiformand Søren Pape, der viser sin aktive støtte til den nordsjællandske spidskandidat, Mette Abildgaard. Foto: Jakob Knudsen
De konservative fik et meget flot valg i Rudersdal med en fremgang på små 10 procentpoint. Her ses den konservative partiformand Søren Pape, der viser sin aktive støtte til den nordsjællandske spidskandidat, Mette Abildgaard. Foto: Jakob Knudsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K vandt - men V dominerer i Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K vandt - men V dominerer i Rudersdal
Nordsjælland - 05. juni 2019 kl. 23:25
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Liberal Alliance fik grov-høvl. Dansk Folkeparti en lussing, mens Socialdemokratiet og Alternativet står og ømmer sig i Rudersdal efter folketingsvalget onsdag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Læs også: Hjort: Danskerne har stemt på det brede samarbejde

Omvendt blev Det Konservative Folkeparti valgets store sejrherre i den nordsjællandske kommune sammen med Radikale Venstre. Begge partier fik markant fremgang i Rudersdal, hvor Venstre cementerede sin absolutte magt.

Det blå parti gik 2,5 procent frem og tog over en fjerdedel af de i alt 35.484 afgivne stemmer. Det glæder naturligvis partiets lokale borgmester, Jens Ive:

- Stort tillykke til De Konservative og De Radikale, der begge fik rigtig, rigtig flotte valg. På landsplan bliver Venstre igen det største borgerlige parti, og opbakningen her i kommunen får jo mundvigene til at trække opad, lyder det fra Ive.

Han lægger ikke skjul på, at han er overrasket over Socialdemokraternes lokale tilbagegang.

- Det kommer oprigtigt talt bag på mig. Det gør Liberal Alliancens nedtur til gengæld ikke. De mister 4747 vælgere. Det svarer til 13,6 procentpoint. Det er en meget hård straf fra vælgerne for ikke at have leveret det, de lovede. Det er kontant afregning, påpeger borgmesteren.

Han ærgrer sig en smule over stemmeprocenten på 89,8, der lå næsten en procent under resultatet i 2015.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag...

arrow BILLEDSERIE: Brandvæsen kørte 93-årig til valg
05. juni 2019 kl. 21:53 Opdateret: kl. 21:54
arrow Stemmeprocenten i Rudersdal: Det startede godt og endte skidt
05. juni 2019 kl. 20:47 Opdateret: kl. 20:47
arrow En to tre - valget er i gang
05. juni 2019 kl. 09:42 Opdateret: kl. 09:43