27. maj 2019
Museumsdirektør Jette Baagøe fra Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum glæder sig over ekspertpanelets afgørelse.
Museumsdirektør Jette Baagøe fra Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum glæder sig over ekspertpanelets afgørelse.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagtstier i verdensarv-opløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagtstier i verdensarv-opløb
Opdateret 08. maj 2015 kl. 14:08
Nordsjælland - 08. maj 2015 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kongernes jagtmarker i Nordsjælland er nu helt tæt på at opnå anerkendelse som en del af verdens kulturelle arv, skriver Frederiksborg Amts Avis. Parforcejagtlandskabet i Store Dyrehave, den sydlige del af Gribskov, Jægersborg Dyrehave og Jægersborg Hegn er indstillet til optagelse på UNESCOs liste over verdensarv af et ekspertpanel fra the International Council of Monuments and Sites.

Det er dog op til UNESCOs verdensarvskomité at beslutte, hvilke kandidater der optages på listen. Det sker i dagene 3.-5. juli.

- Eksperternes indstilling et stort skridt på vej mod listen for de tre skove, men komiteen har før afvist indstillede kandidater, så intet er afgjort, siger museumsdirektør Jette Baagøe, Dansk Jagt og Skovbrugsmuseum, der er formand for styregruppen bag ansøgningen,

Udover Nordsjællands skove er Brødremenigheds-byen Christiansfeld også blevet indstillet til optagelse, mens en række nordiske vikinge-lokaliteter, herunder Trelleborg, ikke kom videre.

Begrundelsen for nomineringen af det nordsjællandske parforcejagtlandskab er, at det er et enestående eksempel på udvekslingen af og udviklingen i den i europæiske baroks værdier indenfor landskabsdesign.

Skovene er nomineret som kulturlandskaber, ikke som natur, men det er håbet, at en optagelse på listen vil beskytte de gamle skove i fremtiden, forklarer Jette Baagø.

Arbejdet med at få skovene nomineret begyndte i 2009, og er sket i samarbejde mellem tre statslige styrelser, syv kommuner og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum.