17. januar 2019
Bukkejagten er netop gået ind. Udover jagtevner er der også en del regler, der skal overholdes, før dyret kan hives med hjem.

Foto: Bjørn Ambjørn
Bukkejagten er netop gået ind. Udover jagtevner er der også en del regler, der skal overholdes, før dyret kan hives med hjem. Foto: Bjørn Ambjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jægere glemmer reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægere glemmer reglerne
Nordsjælland - 17. maj 2018 kl. 04:24
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bukkejagten er netop skudt i gang, og jægerne strømmer ud i naturen for at få byttet med hjem. Indimellem glemmer nogle af dem desværre også de gældende regler, og derfor satte Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen allerede i efteråret gang i en kampagne, der skal få jægerne tilbage på sporet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Jagtlykken begynder i den tidlige morgen

Det handler oftest om brud på reglerne for at opsætte skydestiger og skydetårne. Naturstyrelsen Nordsjælland får årligt omkring 20-25 henvendelser på naboer, der klager over den slags, vurderer vildtkonsulent Niels Worm.

- Et tårn skal placeres i skovbrynet, for hvis det står ude på marken, så er det reelt en konstruktion, som kommunen skal give byggetilladelse til. Derudover er der en del henvendelser på afstanden til naboskel, som minimum skal være 130 meter, siger Niels Worm.

Han og kollegerne i Naturstyrelsen Nordsjælland har været ude at sætte en kopi af reglerne op på de tårne, der står fejlagtigt placeret. Herefter holder de øje med, om det blive flyttet, og i sidste ende kan de ende i en bødesag hos politiet. Det er indtil videre ikke sket, men vildtkonsulenten oplever et behov for at indskærpe reglerne, da jagtformen med riffel er blevet populær.

- Antallet af tårne og stiger er vokset de senere år, siger Niels Worm.

Sidste år var 3892 til riffelprøve i Danmarks Jægerforbunds kreds 7, der dækker cirka halvdelen af Sjælland. Ud dem dumpede 708 prøven. Læs mere om reglerne på Miljø- og Fødevarestyrelsens hjemmeside: mst.dk/friluftsliv/jagt.

arrow Video og billeder: Kom ud og se naturen
11. maj 2018 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk